Coop Dijkgraafplein reikt cheques uit aan basisscholen voor leukere schoolpleinen.

Eindresultaat Doekoe-actie bekend

3 basisscholen uit Amsterdam hebben woensdag 30 november een cheqeu van Coop Dijkgraafplein in ontvangst genomen. De scholen mogen het geldbedrag besteden aan sport- en spelmaterialen, voor een leuker schoolplein. Het doel is om kinderen meer te laten bewegen. De basisscholen ontvingen de cheque in het kader van de Doekoe Schoolplein-actie die Coop samen met de Johan Cruyff Foundation, Unilever en Aria Foods voor de derde keer heeft georganiseerd.

coop-dijkgraafpleinwwKlanten van de 260 Coop-supermarkten in Nederland hebben de afgelopen zes weken gespaard voor sport- en spelmaterialen voor honderden basisscholen uit de buurt. Klanten ontvingen bij aankoop van geselecteerde producten van Aria en Unilever Doekoe-munten, die zij konden doneren aan de deelnemende scholen. Hoe meer munten, hoe hoger het bedrag dat de scholen nu, na afloop van de actie, aan sport- en spelmaterialen kunnen besteden. In totaal stellen Coop en haar partners ruim 200.000 euro beschikbaar voor de Doekoe-actie.

De Doekoe-actie stimuleert kinderen om meer buiten te gaan spelen. Daarom hebben alle scholen bij aanvang van de actie al een 6 meter lang springtouw ontvangen en kunnen de basisscholen diverse sport- en spelmaterialen aanschaffen met de uitgereikte cheques. Voor basisschool De Punt is het grootste bedrag bij elkaar gespaard: € 345,50. Basisschool Jenaplan School Atlantis € 314,50 e De Jonghschool € 186,60, Jack Spaansen, supermarktmanager Coop Dijkgraafplein, reikte de cheques uit: “Wij staan dicht bij onze klanten. Met de Doekoe-actie tonen we onze betrokkenheid bij scholen in de omgeving van onze winkel én stimuleren we kinderen om meer te bewegen. We wensen alle scholen veel plezier met de nieuwe sport- en spelmaterialen.”

 

Voor meer informatie: www.coop.nl/doekoe