Concertserie ‘L’Amour est un Oiseau’

Samen maken we een nieuwjaarsconcert mogelijk! 

Stichting Philomela brengt met de concertserie L’Amour est un Oiseau klassieke muziek letterlijk in huis. De stichting richt zich met deze serie op mensen die moeilijk de deur uit komen. Dinsdag 6 januari 2015 bezoekt Philomela zorgcentrum De Werf in Amsterdam.

Samen met ondernemers en subsidienten maakt Philomela deze concertserie mogelijk. Dit nieuwjaarsconcert wordt ondersteund door Fonds Sluyterman van Loo. Albert Heijn op het Koningsplein deed een donatie voor de feestdagen.

Tijdens L’Amour est un Oiseau (De liefde is een vogel) presenteren mezzosopraan Merel Huizinga en pianiste Dessy Radeva verschillende hoogtepunten uit de klassieke muziek. Op het programma staan beroemde aria’s uit Italiaanse opera’s, mooie Franse liederen en prachtige pianoklassiekers. Huizinga en Radeva vertellen ook het verhaal achter de muziek.

Interactie met de bewoners vormt een belangrijk onderdeel van het concert. ‘We stellen bewoners vragen en vertellen leuke anekdotes’, vertelt Huizinga. ‘Soms doe ik een kleine muziekquiz of laat een bewoner even meezingen en acteren.’ De sopraan weet op subtiele wijze altijd de gevoelige snaar te raken. Bewoners en personeel zijn na een bezoek van het duo doorgaans erg enthousiast.

Huizinga: ‘Het is heerlijk om voor oudere mensen op te treden. Je moet ze niet zien als oude, zieke mensen die veel klagen. Ik probeer de mens achter een oud persoon te zien, zoals iemand werkelijk is. Het is genieten als de bewoners lekker mee neuriën of een beetje met elkaar gaan flirten. Muziek maakt mensen blij en gelukkig.’

Bewoners van het zorgcentrum en hun families zijn van harte welkom. Publiek van buitenaf wordt ook uitgenodigd aan te schuiven. Het concert is licht van toon en geschikt voor zowel de verstokte liefhebber als degene die niet van klassieke muziek denkt te houden.

Over Stichting Philomela

Philomela produceert concerten op het snijvlak van (kunst)geschiedenis, literatuur, filosofie en muziek. Philomela gelooft in de kracht en schoonheid van kunst en muziek. De stichting maakt klassieke muziek daarom zo toegankelijk mogelijk voor een breed publiek en is altijd op zoek naar samenwerkingsverbanden met ondernemers. 

L’Amour est un Oiseau

Tijdstip: dinsdag 6 januari 2015 vanaf 14.30 uur.

Locatie: De Werf, Van Reigersbergenstraat 829, 1052 WN, Amsterdam

Toegang: 3 euro

Productie: Philomela Amsterdam

Musici: mezzosopraan Merel Huizinga, pianiste Dessy Radeva