Column Quincy de Graf

Een ochtend als alle andere

Quincy de Graf

Ken je dat?

Wakker worden en denken: hè? Is gister al niet meer vandaag?

Het is al de zoveelste keer dat dit gebeurt en dat terwijl je in het vandaag van gisteren nog zo verdomd veel te doen had. Het is alsof je de laatste tijd niets meer afkrijgt en nergens meer energie voor hebt.

Een vervelend en demotiverend verschijnsel, maar zeker niet onvermijdelijk.

Door de hectiek van de hedendaagse, dagelijkse sleur heeft iedereen het altijd druk. De tijd nemen om echt even tot jezelf te komen om rustig na te denken en te ontspannen, zit er niet meer bij. Tijdens het jongleren met taken en verantwoordelijkheden door de dag heen wordt zelfzorg vaak achterwege gelaten. Onterecht.

Deze korte maar essentiële momenten van zelfbezinning brengen namelijk een belangrijk voordeel met zich mee. Los van het beter omgaan met stress en het efficiënter benutten van je energie, leer je er ook jezelf mee kennen. Vaak is de reden dat je zo moe bent en nergens meer zin in lijkt te hebben namelijk niet alleen het inefficiënte gebruik van je energie, maar vooral je drive. Doe je nog wel wat je leuk vindt? Voor wie doe je wat je doet? Geniet je nog wel van het leven dat je hebt opgebouwd?

Je energielevel is een mentale kwestie. Neem regelmatig een dagje, een uurtje, een kwartiertje voor jezelf. Écht alleen voor jezelf. En je zult al gauw nieuwe inzichten in je leven ontdekken.

Na de drukte van de dag weer doorstaan te hebben plof je neer op bed om nog even op je laptop de laatste puntjes op de i te zetten voor morgen. Je knippert tijdens het typen een paar keer met je ogen. “Goedemorgen!”, hoor je. Hè? Morgen, is alweer vandaag.

Quincy de Graf (21) en zet zich als Gezondheidsambassadeur in ter bevordering van de algehele gezondheid in Geuzenveld/Slotermeer. Hij studeert psychologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Daarnaast werkt hij in het weekend en verzorgt hij ouderen. Zijn visie voor het bereiken van een toestand van algehele gezondheid is: “Vergeet niet, de geest en het lichaam staan onlosmakelijk met elkaar in verbinding. Wellicht een cliché, echter ó zo waar. Mensen realiseren zich dat vaak niet voldoende.” Dit is zijn eerste column in een reeks columns om mensen bewuster te maken van hun leefstijl.