Colin van Luit in tv programma van Slager tot Chef

Aanstaande zondag 18 oktober 2015 rond 16:30 uur is Colin van Luit, van Slagerij van den Ban, bij het nieuwe tv programma van RTL4 ‘’Van Slager tot Chef’’ te zien.

Van Slager tot Chef is een gezellig en informatief zondagmiddag programma waarin leerling slagers hun vaardigheden in de praktijk laten zien en een culinaire uitdaging krijgen van chef Jeroen van der Graaf. Presentatrice Corine Boon ondersteunt de kandidaten en test de Nederlander op hun kennis van kruiden & specerijen. “Van Slager tot Chef” wordt herhaald vanaf zaterdag 28 november 2015 en is ook via RTL-XL terug te kijken. Een programma van SHH Productions en initiatiefnemer Verstegen Spices & Sauces. De doelstelling van het programma is om het slagersvak aantrekkelijk te maken voor jongeren en om het vak centraal te stellen.

van links naar rechts: Huub Freriks, Corine Boom, Colin van Luit

van links naar rechts: Huub Freriks, Corine Boom, Colin van Luit

In totaal zullen er acht afleveringen worden uitgezonden waarin 14 jong aanstromende SVO (slagersvak onderwijs) talenten op de proef worden gesteld middels wedstrijdelementen.

Eén van deze talenten is Colin van Luit die werkzaam is bij Slagerij van den Ban aan de Tussen Meer, hij doet mee in de eerste aflevering aanstaande zondag 18 oktober en zal de strijd aangaan met medeleerling, Huub.

Colin is al enige jaren werkzaam bij Slagerij van den Ban, waar hij alle facetten van het slagersvak leert van vader Wil en collega slager Leo.

Daarbij gaat hij één keer per week naar de slagersvakschool en heeft ook zijn diploma winkelslager gehaald.

Colin volgt vooral de nieuwe ontwikkelingen van het slagersvak, waaronder het combineren van pure kruiden en marinades met het heerlijk France Limousin runder scharrelvlees en Beemsterland scharrelvarken, dat verkrijgbaar is bij slager van den Ban.

Aanstaande zondag is het dan zover, de hoofdprijs is een culinaire reis naar het buitenland, dat verzorgd wordt door Verstegen.