ClubWest nu ook een Body & Mindcentrum

De karakteristieke glazen gevel van ClubWest hebben we allemaal wel eens gezien vanaf de Isabel Allendelaan. Achter deze gevel bevindt zich een lichte en ruime sportschool inclusief een praktijk voor fysiotherapie, sauna en zonnebanken. Eén van de zalen is nu ingericht voor maar liefst vijf verschillende vormen van yoga. Ook zal hier mindfulness gegeven worden.

clubwestCursussen
Voor yoga kon je er altijd al terecht bij het groepslesprogramma, en dat blijft ook zo. Hiernaast zal yoga worden aangeboden in de vorm van cursussen van negen lessen. Clubmanager Michiel Heimgartner: ‘Door de cursusvorm blijf je negen weken lang in dezelfde groep en met dezelfde docent werken. Doordat er tussentijds geen nieuwe instroom is hoeft niet steeds te worden teruggegaan naar het begin zodat je door kunt gaan waar je de vorige les bent geëindigd. Op deze manier kun je verder gaan dan bij reguliere lessen met een constante instroom en leer je dus veel meer. De docent leert je beter kennen en kan dus persoonsgerichte aandacht geven. Het komt de kwaliteit echt ten goede.’

Vijf yogavormen
Er is keus uit vijf vormen van yoga, elk docent heeft zijn of haar eigen specialisme. De verschillen zijn onder andere de fysieke zwaarte, hoe lang houdingen worden vastgehouden en de mate waarin wordt gemediteerd. Als je niet kunt kiezen kun je de eerste les gratis als proefles bijwonen, tenzij de cursus al is volgeboekt. Daarboven wordt ook nog eens een korting van 50% gegeven op cursussen die in die week starten.

Mindfulness
Heimgartner: ‘Dit betekent je volledig bewust zijn van de huidige ervaring, en niet alles op de automatische piloot te doen. Hierdoor kun je beter omgaan met druk en stress op het werk of bij de studie. Vanwege de persoonsgerichte aanpak en impact van zo’n cursus wordt deze altijd voorafgegaan door een intakegesprek.’

De cursussen starten in de week van maandag 12 september. Er is dan ook een kennismakingskorting van 50% op de yogacursussen. Kijk voor verdere info op clubwest.nl/sport/yoga.