Clubteams Karateschool sterk op Rotterdamse mat

De clubteams van Karateschool Fightin’ Nabil hebben afgelopen zaterdag tijdens internationale teamwedstrijden in Rotterdam vier zwaarbevochten podiumplaatsen behaald. Daarmee eindigde de Amsterdamse selectie als tweede in het medailleklassement.

De ‘Battle of the Teams’ is een toernooi gestoeld op het concept, waarbij het team met de meest gescoorde wedstrijdpunten de partij wint. In het ochtendprogramma bleek meteen het hoge niveau van clubteams uit Nederland, België en Duitsland. Bij de meisjes 10-11 jaar kwam het clubteam van Karateschool Fightin’ Nabil ijzersterk voor de dag. Met een hoofdrol voor de kersverse Nederlands kampioene Sennah Mamadeus werd in de finale ook het sterke Haarlemse team van Kenamju verslagen. De andere teamleden waren Merve Gokseli, Houda El Kaddouri, Nessa Nobbe en Imane Benchekroune. Het jeugdteam jongens 10/11 jaar – met onder meer Nederlands kampioen Rayan El Mourabit – draaide een sterk toernooi en zag dat uiteindelijk bekroond met zilver. De formatie bestond verder uit Adam Dlimi, Jair Gumbs en Sam Latchmansing.
tn_karateschool
Het meisjes juniorenteam (16/17 jaar), bestaande uit Nada El Attar, Saffron Kolf en Romana Plettenberg, won brons en de U21 damesploeg met nationaal kampioenen Yamaika Kuijper, Lynn Snel en de eerdergenoemde Saffron Kolf als dispensatievechter won op overtuigende wijze goud. In de finale werd Choku uit Zaandam verslagen. Julian Nobbe vocht als dispensatievechter mee bij Champions Club Luik en greep knap het zilver bij de jongensteams 14/15 jarigen.

Voor meer informatie over karatelessen vanaf 3,5 jaar in Nieuw-West: zie www.fightinnabil.nl