Cheque van 500 euro voor tunnelkas

Foto & CD Shop Halsema verrast Zorgboerderij De Badhoeve

Anja Maas

Badhoevedorp. Zorgboer Stefan van De Badhoeve en zijn team zijn er meer dan blij mee: “We kregen 500 euro, een prachtig bedrag voor een prachtige aanwinst: onze tunnelkas. Heel fijn, dat Marcel en Bernadette Halsema bij hun acties voor regionale goede doelen aan ons gedacht hebben.”

Dinsdag 14 maart ontving hij uit handen van Marcel Halsema de symbolische cheque, waarmee de aanschaf van de tunnelkas een feit kon worden. Wat die tunnelkas precies is? “Een kas, waarmee we duurzaam groente kunnen gaan telen. Heel prettig voor onze cliënten die zich met deze activiteit bezig houden. We zijn met zo’n kas minder afhankelijk van het weer. En we werken er overdekt. Dat is voor iedereen veel comfortabeler.”

De bijdrage van Marcel en Bernadette Halsema werd mogelijk door de opbrengst van het Boekenhoekje dat ze sinds drie jaar in hun Foto & CD Shop hebben ingericht. “Muziek en beeld, het is en blijft, ook in deze tijd, onze business. Voor fotografie – als je dat echt goed wil doen – kun je niet zonder de juiste hulpmiddelen. Daarbij is een goed advies onmisbaar. Dat vind je bij ons en gelukkig weten veel mensen in Badhoevedorp en omgeving ons te vinden. Als je dan toch bij ons binnen bent, mag je onze collectie accessoires niet missen. Mooie fotolijstjes? Er valt veel te kiezen. Een lijst met een andere maat dan standaard? Geen punt, wij zorgen ervoor. En zo is er meer in de categorie ‘handig, leuk of origineel als cadeautje’. Onze cd-  en 2e – handsplatencollectie is er eentje voor de liefhebbers. Er zijn mensen genoeg die nog steeds graag een cd opzetten, wij bieden ze wij een sortering die anders is dan anders. En de grammofoonplaat? Die heeft anno nu zijn eigen fans en zij vinden hier veel moois. Ons Boekenhoekje? Dat mag zich in een grote populariteit verheugen. De opzet is simpel: iedereen wil wel eens ruimte maken in zijn boekenkast, maar boeken die over zijn gooi je toch niet zomaar weg? Die breng je bij ons, wij nemen ze in en bieden ze aan voor de 2e -handsverkoop. De inbrenger doet gratis afstand, het geld dat de klant betaalt gaat naar een regionaal goed doel. Zo hebben we al iets moois kunnen doen voor de Speeltuinvereniging en enkele kinder- en zorgboerderijen. Dit jaar helpen we De Badhoeve met 500 euro voor hun tunnelkas. Fijn dat we dit met ons Boekenhoekje mogelijk kunnen maken.”

Foto & CD Shop Halsema, Sloterweg 89, 1171 CH Badhoevedorp. Tel. 020-6594238

 

Foto-onderschrift: Marcel Halsema overhandigt een cheque van 500 euro aan zorgboer Stefan voor de nieuwe tunnelkas van De Badhoeve (foto Bert Messelink)