Celebrating Food Festival bij The Colour Kitchen

Donderdag 23 t/m zondag 26 augustus

 

Nieuw-West/Slotervaart – Niet weggeweest of al terug? Bij restaurant The Colour Kitchen aan de Jan Evertsenstraat kun je vanaf donderdag 23 augustus (na)genieten van een culinaire wereldreis. Kramen vol hapjes uit verschillende landen, workshops, kinderactiviteiten, theater en meer. Colour Kitchen’s Janine de Laat vertelt.

Shirley Brandeis

En een stoelmassage.

Janine: “Ja, dat is er ook tijdens het festival! Er is heel veel, variërend van workshops tot kindertheater.”

Achter het restaurant op het plein.

“Daar vindt het plaats, ja. Voor de hele buurt. We geven in het restaurant zelf wel kookworkshops met onze Chef-kok en onze leerlingen, maar serveren verder geen eten van onze kaart, alleen drankjes. We willen natuurlijk niet concurreren met al die lekkere hapjes van buurtbewoners!”

Een echt feest door de buurt dus.

“Inderdaad.  The Colour Kitchen heeft een maatschappelijk doel en daarbij past het om iets te organiseren door en voor de buurt. We zagen het succes van het bevrijdingsfestival op 5 mei hier. Enthousiaste deelnemers, enthousiaste bezoekers en verschillende nationaliteiten hier over de vloer. Dát willen we weer bereiken, vanaf donderdag 23 augustus.  Vandaar de kraampjes met hapjes uit allerlei landen. Als een goede afspiegeling van de buurt. Eten en samen koken verbroedert.”

Een festival voor jong en oud?

Celebrating Food Festival bij The Colour Kitchen

“Zeker. Je kunt er cupcakes versieren en gezonde ijsjes eten bij de dames van ’Nice op een stokje’. Er is een springkussen, er zijn Japanse poffertjes, kraampjes met mooie spullen, met Italiaanse, Surinaamse en Marokkaanse hapjes, lekkere broodjes, er is een demonstratie tangodansen, live funk en soulmuziek op vrijdag- en zaterdagavond en een workshop cocktails maken en dus die shiatsu stoelmassage. En meer. De diversiteit van onze keuken heeft echt ook zijn uitstraling op het plein.”

Want…

“The Colour Kitchen biedt jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt een leer- en werkplek, waarna ze dankzij onze contacten kunnen doorstromen naar een reguliere baan in de horeca. Hun achtergrond, veelal heel divers, zie je dan ook terug bij ons op de kaart. Die varieert van Marokkaans, Nederlands, Chinees en Ghanees tot Turks, om er maar een paar te noemen. Dat willen we ook tijdens het Food Festival laten zien.”

Die diversiteit vind je in Nieuw-West met gemak.

“Daarom wilde The Colour Kitchen zich begin 2008 ook graag hier vestigen. Hier wonen veel van de jongeren die bij ons een opleiding komen volgen. Hier kunnen we een buurtfunctie vervullen.”

Zijn er trouwens nog kramen over?

“Er is nog plek, ja. Een kraam kun je voor 15 euro per dag huren. De opbrengst van de hapjes, die aangenaam geprijsd zullen zijn, zijn voor de kraamhouder zelf.  Wij geven alleen ruimte en zorgen voor muziek en workshops, samen met Eigenwijks en Stichting Samen Wonen Samen Leven, die ons bij de organisatie enorm hebben geholpen. Tijdens de bewonersavond, waarbij we dit festival als bewonersinitiatief hebben ingediend, kregen we ook meteen aanmeldingen. Buurtbewoonster Sylvia Wardenaar komt kindertheatervoorstellingen geven, een Surinaamse dame zegde meteen toe met haar Javaanse en Creoolse vriendinnen hapjes te maken. Echt een feest door en voor de buurt. Al hopen we dat ook mensen van buiten Nieuw-West het festival zullen bezoeken. Er is zoveel te doen, te horen en zien én te proeven. Iedereen is welkom.”

Het Celebrating Food Festival wordt gehouden van donderdag 23 augustus tot en met zondag 26 augustus van 14 uur in de middag tot 22 uur ’s avonds.  The Colour Kitchen ligt aan de Jan Evertsenstraat 747 (om de hoek van de Karel Klinkenbergstraat, schuin tegenover het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis). Entree is gratis. Zie ook: http://amsterdam.thecolourkitchen.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.