CDA plaatst vriendelijke en slimme veiligheidscamera’s

Het CDA heeft haar standpunt voor maatregelen tegen de inbraakgolf in Nieuw-West kracht bijgezet door het plaatsen van vier namaak veiligheidscamera’s op verschillende locaties in ons stadsdeel. De camera’s zijn niet van echt te onderscheiden en daarom is het CDA-logo erop geplaatst.

cda camerasEen gerichte en slimme inzet van veiligheidscamera’s kan helpen de veiligheid van een buurt, plein of straat te vergroten, stelt CDA-kandidaat Niek Wijmenga. “Het kan helpen de overlast verminderen en vergroot bovendien ook het gevoel van veiligheid.”

Maar ook als zich een misdrijf heeft voorgedaan kunnen camera’s helpen. “De politie heeft vaak heel goed een idee wie de verdachten zijn, maar kan het niet altijd hard maken. Cameratoezicht kan helpen de pakkans van dieven te vergroten en bewijslast tegen daders te verzamelen”, aldus de nummer 2 van het CDA op de kandidatenlijst voor de Bestuurscommissie in Nieuw-West.

Wijmenga benadrukt dat het CDA in zowel Nieuw-West als in de gemeenteraad volstrekt eenduidig is over cameratoezicht. “Op www.stemwijzer.nl verschilt het standpunt van de PvdA over cameratoezicht in Nieuw-West volledig met het standpunt van dezelfde partij voor de gemeenteraad. Het CDA is van mening dat alleen een consistent veiligheidsbeleid voor Amsterdam én voor Nieuw-West een oplossing kan bieden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.