“Catering en maaltijdservice gaan hand in hand”

Maria Beesems over Cuisine Copines

Anja Maas

Badhoevedorp. Op zoek naar goede catering? Geen tijd om zelf te koken, of geen zin? “Cuisine Copines helpt een handje. Met kwaliteit, duurzaamheid en originaliteit hoog in het vaandel”, aldus eigenaar Maria Beesems. Ze vertelt over haar bedrijf op een voor de hand liggende plek, namelijk de keuken. En in dit geval is dat de bedrijfskeuken in haar pand aan de Sloterweg 162.

Maria Beesems in de keuken van Cuisine Copines: “ik ga voor kwaliteit, originaliteit en duurzaamheid”

Maria Beesems ging vorig jaar met Cuisine Copines van start en maakte daarmee een van haar dromen waar. “Ik was altijd geïnteresseerd in drie dingen: hotelkeukens, de Engelse taal en logopedie. 30 jaar geleden heb ik in Engeland mijn master logopedie afgerond, maar na 25 jaar logopediste te zijn geweest vond ik het tijd voor een switch. Ik besloot verder te gaan met het culinaire en toen ontstond het idee voor dit bedrijf. Ik koos als locatie Badhoevedorp. Dat ligt in een bedrijvige omgeving onder de rook van de grote stad. Heel geschikt als je je zowel op de zakelijke als op de particuliere klant wilt richten.”

Een walking of seated dinner gewoon thuis? Catering voor een verjaardag, een bruiloft, een uitvaart? Maria en haar team maken er iets speciaals van. “Ja, we hebben voorbeeldmenu’s, maar we stellen de ideeën van de klant voorop. Dus eerst heel goed luisteren, dan pas een voorstel doen. Samen komen we er meestal prima uit, dat durf ik best te zeggen. Ik houd van koken. Het is creatief en iets verrassends klaarmaken is altijd een uitdaging. Soms zijn we actief op unieke locaties, zoals het Concertgebouw in Amsterdam voor een opdracht van het Nederlands Philharmonisch Orkest. Ook de aard van de opdrachten maakt het allemaal erg afwisselend. De ene keer doen we een walking dinner, dus moet wat we klaarmaken staande gegeten kunnen worden. De andere keer wil een klant juist een seated dinner, waarbij de gasten aanschuiven aan mooi gedekte tafels. Daarnaast bieden we een scala aan mogelijkheden voor kleinere culinaire feestjes, variërend van een high tea tot een (winter)barbecue.”

Bij alle bedrijfsactiviteiten – ze benadrukt het graag – is er veel aandacht voor duurzaamheid.  Niet alleen voor de ingrediënten, maar ook voor de wijze waarop het eten en drinken wordt geserveerd. “Kijk maar, hier staat echt aardewerk. Borden, schalen en ander servies. Soms moet je wel werken met wegwerpartikelen, maar we zeggen: zo min mogelijk.”

Een keer in de maand kookt ze als vrijwilliger in ’t Rietland. “Ik vind het leuk om als kok een bijdrage te leveren aan De Smulmaatjes-maaltijd: een driegangenmenu voor een kleine prijs, dat ervoor zorgt dat mensen niet in hun eentje thuis hoeven eten. Erg populair bij de Rielandbezoekers. Cuisine Copines biedt ook een maaltijdservice: wie niet zelf kan of wil koken, kan dat voor een prettige prijs door ons laten doen. Bestellen op maandag voor 12.00 uur, er is keuze uit minimaal 2 gerechten. Dinsdag staat het eten tussen17.00 en 19.00, vers gekookt, voor je klaar. Niet afhalen? We bezorgen momenteel tussen 16.00 en 17.00 uur. We willen proberen deze service de komende tijd definitief uit te breiden met de donderdag. Nu geldt nog: afhalen of laten bezorgen. Maar er staat hier een grote, lange eettafel met eromheen genoeg stoelen. Wie niet alleen thuis wil eten en gezelligheid zoekt, zou in de toekomst hier kunnen aanschuiven.”

Cuisine Copines, Sloterweg 162, 1171 CV Badhoevedorp, Tel. 0654235245 Website:   :www.cuisinecopines.com

Foto-onderschrift: Maria Beesems in de keuken van Cuisine Copines: “Ik ga voor kwaliteit, originaliteit en duurzaamheid”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.