Carnival Parade & Smaakboulevard

Zondag 21 juni wordt de Zomer in Nieuw-West officieel geopend met de feestelijke Carnival Parade en de Smaakboulevard, het foodevenement van Nieuw-West. De Parade en de Smaakboulevard markeren het beging van de Zomer in Nieuw-West, een omvangrijk creatief en sportief programma voor jong en oud in de Westelijke tuinsteden. Culturele en sportorganisaties bundelen hun krachten in het organiseren en bekend maken van een leuk programma voor iedereen die de zomer in het stadsdeel doorbrengt. Op 27 september wordt de Zomer van Nieuw-West uitgeluid met opnieuw een Smaakboulevard.
Op zondag 21 juni zal alweer voor de vierde keer een kleurrijke parade door Nieuw-West trekken! Indrukwekkende kostuums, uit Liverpool, drumbands, carnavalswagens, alles zal van de partij zijn om op deze wijze de diversiteit van Amsterdam Nieuw-West te vieren. En gelukkig mogen we dit jaar weer vijftig internationale artiesten, afkomstig vanuit heel Europa, en onze vrienden van het Brouhaha Festival uit Liverpool verwelkomen. Zij organiseren al bijna 25 jaar zo’n parade en komen met honderden kostuums naar Amsterdam.
Om 13:00 uur start een kleurrijke en feestelijke parade vanaf het Talentenhuis in Nieuw-West. Kom kijken of maak iets moois of geks en loop mee, iedereen is welkom! We eindigen rond 14:30 uur met de Parade op de Smaakboulevard aan de oever van de Sloterplas (tegenover de Meervaart).
smaakboulevard bHeb jij zin om op 21 juni in een kostuum te duiken en samen met je vrienden of vereniging, tal van drumbands, carnavalsgroepen, dansgroepen, muzikanten, straatartiesten en internationale kunstenaars mee te doen aan een feestelijke kleurrijke parade? Dat kan ook! Meld je dan aan! Mail naar judith@wijzijnvanpit.nl
Tegelijkertijd start om 13:00 uur ook de Smaakboulevard, hét foodfestival van Amsterdam Nieuw-West. Komende zondag bruist de oever van de Sloterplas, ter hoogte van Centrum Nieuw-West, opnieuw met optredens van nationale en internationale artiesten en een keur aan food ondernemers die hun lekkerste gerechten verkopen. Het festival zet het grootste park van Amsterdam op een culinair podium. Je kan van 13:00 tot 21:00 uur genieten van wereldse gerechten, lokale acts, theater, muziek en dans voor jong en oud (gratis toegang). Ditmaal wordt daar ook een maakmarkt aan toegevoegd, waarop lokale kunstenaars uit de vele broedplaatsen die Amsterdam Nieuw-West rijk is hun producten aanbieden. De eerste Smaakboulevard wordt afgesloten door de Sloterproms, een grootst optreden van meer dan honderd lokale musici.