Carbon cleaning bij René Singer

Revolutionaire vondst

Sinds enige tijd kunt u bij garagebedrijf René Singer,  uw motor laten reinigen doormiddel van carbon cleaning. Met carbon cleaning wordt op milieuvriendelijke wijze uw verbrandingsmotor en uitlaatsysteem gereinigd. Dit geldt zowel voor benzine als dieselmotoren. Het is een proces waarbij waterstofgas via de luchtinlaat in de motor gepompt wordt. Tijdens dit proces draait de motor stationair en zal het waterstofgas door de gehele motor gaan. Hierbij gaat het gas een reactie aan tussen de aanwezige koolstofvervuiling, die veroorzaakt wordt door de nieuwe brandstoffen waarbij aan fossiele brandstof bijvoorbeeld circa 10% ethanol, E10, wordt toegevoegd.

Er ontstaat koolstof afzetting op onder andere de lambda sensoren, turbo, inlaat, EGR (exhaust gas recirculation). Door de vervuiling op deze onderdelen zal de auto minder gaan presteren, het olieverbruik en brandstof verbruik toenemen. Door de vervuilde motor gaat de auto vaak ook stinken, wat je vaak vooral bij dieselmotoren merkt.

René Singer heeft voor het proces van carbon cleaning een speciaal apparaat laten ontwikkelen, die een veel grotere capaciteit heeft dan traditionele apparaten. Hierdoor verloopt het proces aanzienlijk sneller en veel grondiger met een beter einderesultaat tot gevolg.

Carbon cleaning is aan te bevelen voor alle soorten van motoren, zowel benzine als dieselmotoren. Afhankelijk van het type motor, de motor inhoud en het aantal gereden kilometers. Zo volstaan twee sessies, een sessie duurt ongeveer 20 minuten, voor benzine motoren tot ca 1300 cc. Voor grotere motoren, of auto’s die grote afstanden rijden, zullen er drie sessies nodig zijn. Voor een goed onderhoud van de motor moet dit jaarlijkse, afhankelijk van het aantal gereden kilometers, herhaald worden.

Carbon cleaning vervangt niet het reguliere onderhoud aan de motor. De voordelen zijn dat eerder genoemde onderdelen langer meegaan, er minder olie en brandstof verbruik zal zijn en dat de auto gewoon veel lekkerder rijdt.

Klanten die de motor al hebben laten carbon cleanen zijn zeer tevreden en hebben alleen zeer positieve reacties.

Bent u geïnteresseerd om uw motor doormiddel van carbon cleaning te laten reinigen neem dan contact op met Garage René Singer.

René Singer is gevestigd aan de Melbournestraat 18 in lijnden. Telefoon 020 449 0990.