Campagnestrijd om titel Nachtburgemeester Amsterdam

Eerste drie kandidaten zijn bekend

Samenvatting

De campagnestrijd voor het Nachtburgemeesterschap voor de periode 2014-2016 is losgebarsten. Tot nu toe hebben drie kandidaten zich verkiesbaar gesteld, waaronder de huidige Nachtburgemeester Mirik Milan. Hij gaat samen met Kolja Verhage en Ronald Offerman strijden om de titel. Kandidaten hebben nog tot en met vrijdag 5 september de tijd om zich aan te melden. Alle kandidaten stellen zich officieel voor tijdens de openingsshow van het Amsterdamse festival Valtifest. Dat is tevens het moment waarop de online stembus open gaat en de campagnevoering en verkiezingsstrijd echt kan beginnen.

De Nachtburgemeester van Amsterdam is een actieve gesprekspartner voor alle deelnemers aan de nacht. Mirik Milan, de huidige nachtburgemeester, stelt zich na twee succesvolle ambtsjaren herkiesbaar. Hij heeft er mede voor gezorgd dat er 24-uurs horecavergunningen zijn ingevoerd in de hoofdstad maar ook dat het ambt internationaal op de kaart staat. Tot nu toe zijn er nog twee andere kandidaten in de running voor de titel van Nachtburgemeester Amsterdam. Kolja Verhage en Ronald Offerman strijden samen met Mirik om de titel. Het is overigens nog steeds mogelijk om je aan te melden als kandidaat voor het Nachtburgemeesterschap. Iedereen die zich herkent in het motto ‘rebel in a suit’ kan zich nog tot en met vrijdag 5 september, 17:00 uur verkiesbaar stellen. Meer informatie over de kandidaten en hun verkiezingsprogramma is hier te vinden.

Voorstelrondje

Alle kandidaten stellen zich zaterdag 6 september officieel voor aan het publiek tijdens de openingsshow van het festival Valtifest. Het door MTV en Meubel Stukken georganiseerde festival vindt plaats op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Diva May Day opent om 15:00 uur de openingsshow, waarna het vervolgens de beurt aan de kandidaten is om in één zin te vertellen waarom zij de beste nieuwe Nachtburgemeester zijn. De kandidaat met het luidste gejoel en geklap van het publiek ontvangt uit handen van dragqueen Jennifer Hopelezz [House of Hopelezz] de publieksprijs. Huidige Nachtburgemeester Mirik zal het festival officieel openen, direct gevolgd door een show van Bas Kosters. Na afloop van Valtifest hosten NYX en Nachtburgemeester Amsterdam samen de afterparty in Club NYX waar alle kandidaten verder gaan met campagne voeren om zoveel mogelijk stemmen verzamelen. Vanaf 6 september kan er namelijk online gestemd worden voor de Nachtburgemeester verkiezing via de website.

Verkiezingsnacht

Op donderdag 18 september vindt vanaf 20:00 uur in club TrouwAmsterdam de verkiezingsnacht plaats. Hier presenteren de kandidaten hun plannen aan de vakjury en het publiek. De jury representeert de verschillende segmenten van de Amsterdamse nacht. Tijdens het voor iedereen toegankelijke en gratis evenement, bepaalt zowel de vakjury als het publiek wie de komende twee jaar de nieuwe nachtburgemeester van onze hoofdstad zal zijn. Willy Wartaal [Jeugd van Tegenwoordig red.] is de presentator van deze feestelijke avond. Boekingskantoor Barkers verzorgt de muziek gedurende de avond met onder andere SPACEGIRLS, Elias Mazinan, Crussed P en NT89.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.