Calandlyceum start met Gymnasium Universale

Het komende schooljaar start het Calandlyceum met het Gymnasium Universale. Het eerste gymnasium in Amsterdam dat de traditionele gymnasiumopleiding combineert met de manier waarop er lesgegeven wordt op het Technasium.

In toenemende mate bleken gymnasiumleerlingen geïnteresseerd in de Technasium-werkwijze terwijl ze niet wilden overstappen of kiezen voor het Technasium.

Op het Gymnasium Universale zal het klassieke leren van Latijn en Grieks afgewisseld worden met de moderne manier van werken bij het Technasium-vak Onderzoek & Ontwerpen. Dat betekent dat leerlingen in projecten werken waarbij ze echte opdrachten van echte opdrachtgevers van buiten de school krijgen om daarvoor echte oplossingen te bedenken. Het is een kick voor leerlingen als deze oplossingen ook door de opdrachtgevers in praktijk worden gebracht.
Leerlingen worden hiermee getraind in communiceren en analyseren, ze leren heel goed samen te werken, te onderzoeken, ontwerpen en presenteren, allemaal zeer belangrijke vaardigheden voor een loopbaan na de middelbare school.

Het Gymnasium Universale is een duidelijk antwoord op de wens van leerlingen. Tijdens de recente Open Dagen bleek dit concept dan ook zeer aan te slaan.