Café Dansant: Dansen op pianomuziek of kijken naar de Lunatic Country Dancers 🗓 🗺

Haarlemmermeer Noord
Dorpshuis Badhoevedorp Map

Zondagmiddagpodium op 3 november in Badhoevedorp

Haarlemmermeer – Op 3 november komt het Zondagmiddagpodium naar Het Dorpshuis, Snelliuslaan 35 in Badhoevedorp met een Café Dansant. Bezoekers kunnen dansen op pianomuziek of kijken en luisteren naar de Lunatic Country Dansers in. De voorstelling begint om 14.00 uur.

 

Dansen, luisteren en kijken

Bij het Café-Dansant gaan de voetjes van de vloer. Allround pianist Jean Louis van Dam en zangeres Nathaly Masclé weten u met uiterst dansbare muziek te verleiden om maar liefst drie keer een half uur de dansvloer te betreden. Tussen hun optredens door kunt u kijken en luisteren naar een aanstekelijk optreden van de Lunatic Country Dancers met vrolijke dansen uit Amerika. Er is geen officiële pauze. U kunt uw kopje koffie of thee halen op het moment dat u dat uitkomt.

 

Line dansen in Amerika

Countrymuziek en countrydansen ontstonden in de 18e eeuw in de Verenigde Staten. Immigranten uit veel verschillende landen kwamen in boerenschuren bijeen voor ontspanning, muziek en dans. De mix van al die verschillende muziekstijlen leidde tot een nieuwe stroming: country. Omdat er meer mannen dan vrouwen aanwezig waren, werd er behalve in paren ook zelfstandig gedanst. Zo is het line dansen ontstaan.

 

Kaartverkoop en informatie

Kaarten à € 5,00, inclusief een kopje koffie of thee zijn, zolang de voorraad strekt, vanaf een half uur voor aanvang verkrijgbaar aan de zaal. Reserveren van toegangskaarten en vervoer met RegioRijder is mogelijk op vrijdag van 9.30 tot 11.30 uur bij MeerWaarde op telefoonnummer 023 – 569 8873. Ook voor meer informatie kunt u op dit tijdstip terecht.