Buurt in Amsterdam Nieuw-West gevolgd in vierdelige theaterserie

Op zaterdag 29 en zondag 30 september is het eerste deel van de theaterserie Radio van Deyssel te zien. De serieis een productie van Frascati Producties en wordt gemaakt door theatermaker Hanna Timmers en social designer Luca van Slagmaat. Sinds de zomer werken zij vanuit een pand in de Lodewijk van Deysselstraat en tekenen de onvertelde verhalen van buurtbewoners op. In Radio van Deyssel, te zien op locatie in hetzelfde pand, komen de verschillende verhalen samen: een wervelende voorstelling over een buurt in verandering.

In deel 1 van Radio Van Deyssel kruipen acteurs Ellik Bargai en Sam Ghilane in de rol van radiopresentator en laten de mensen van de Lodewijk van Deysselbuurt voor het eerst aan het woord. Wie is de Van Deyssel? Wie wonen, werken en leven hier? Hoe is het om in de Lodewijk van Deysselbuurt op te groeien, oud te worden en te dromen?

In de volgende drie delen van Radio van Deyssel zal ook de grootschalige renovatie aan bod komen. De buurt in Amsterdam Nieuw-West met slechts één eigenaar – woningcorporatie Rochdale – en honderden verschillende bewoners, gaat op de schop. Wat gaat de make-over die tien jaar zal duren, de bewoners brengen?

De theatervoorstelling is voortgekomen uit een unieke samenwerking tussen Frascati Producties en woningcorporatie Rochdale en past binnen de nieuwe programmalijn De (On)vertelde Stad waarmee Frascati in nauwe samenwerking met maatschappelijke organisaties, gemeenschappen en ervaringsdeskundigen een brug slaat tussen het theater en de samenleving.

Radio van Deyssel

Locatie: Lodewijk van Deysselstraat 91, 1064 HM Amsterdam

Data: zaterdag 29 september (20:00) en zondag 30 september (15:00)

Deel 2: 15 & 16 december 2018

Deel 3: 2 & 3 maart 2019

Deel 4: 25 & 26 mei 2019

Regie: Hanna Timmers

Social design: Luca van Slagmaat

Spel: Ellik Bargai, Sam Ghilane, aangevuld met buurtbewoners en medewerkers van Rochdale

In samenwerking met: Rochdale