Burgernet, meldt u gratis aan!

Afgelopen maand is Burgernet ingevoerd in heel Amsterdam, ook in de stadsdelen West en Nieuw-West. Iedereen in Amsterdam kan gratis lid worden en eenvoudig helpen om de eigen buurt nog veiliger te maken. Gewoon, met de telefoon.

Burgernet is een samenwerking tussen burgers, gemeente en politie. Wie eraan meedoet,kanin noodgevallen helpen uitkijken naar vermiste kinderen in de buurt, of naar de dader van een zojuist gepleegd misdrijf. Burgemeester van der Laan: “Veiligheid is heel belangrijk voor ons inAmsterdam. Door te investeren in Burgernet, maken we het samen nog veiliger. Het werkt heel eenvoudig: je wordt gebeld, kijkt uit het raam en als je de gezochte persoon ziet, bel je terug. De politie doet de rest.”

 

Positief

Sinds december draait Burgernet in een groeiend deel van de regio. Vanwege goede ervaringen inAmstelveenen Amsterdam-Zuidoost heeft de rest van Amsterdam besloten om ook mee te doen. Landelijk heeft de helft van alle Burgernet-acties een positief resultaat. In één op de tien zaken komt zelfs de doorslaggevende tip binnen via Burgernet. Regionaal manager Roeland van Zeijst: “Nadat je door Burgernet gebeld bent, krijg je binnen een uurtje te horen wat het resultaat van de actie was. Ook als we nog verder moeten zoeken, levert Burgernet vaak al goede informatie op voor de recherche.”

 

Veiligheid

Als lid van Burgernet kunt u – als u dat wilt – ook andere veiligheidsberichten ontvangen. Zoals een sms-je met tips wanneer er inbraken zijn geweest, of een opsporingsbericht per e-mail. “Het mooie is dat je alleen informatie krijgt die voor jouw buurt geldt,” zegt Van Zeijst. “Je kunt precies opgeven hoe Burgernet contact mag opnemen, en wanneer. Sommige mensen ontvangen liever geen e-mails. Anderen willen niet ’s nachts gebeld worden. Dan gebeurt dat ook niet.”

 

Tevreden

Burgernet heeft inmiddels extra mensen ingeschakeld om alle aanmeldingen uitAmsterdamte verwerken. Burgemeester van der Laan is tevreden: “Met Burgernet dragen onze bewoners bij aan hun eigen veiligheid en die van hun buurt. Ik heb grote verwachtingen van Burgernet.”

 

Doet u al mee? Aanmelden is gratis: ga naar www.burgernet.nl of bel (020) 559.6084.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.