Burgemeesters biljarttoernooi!!

Zwanenburg/de Olm. Afgelopen jaar  werd  in de Olm een gevecht op het groene biljartlaken uitgevochten tussen  burgemeester en wethouders van de gemeente Haarlemmermeer aan de ene kant en de burgervader en wethouders van de gemeente Haarlemmerliede/Spaarnwoude aan de andere kant.

De zeer fraaie trofee – een replica van de Bietenbrug – werd vorig jaar door de spelers van de gemeente Haarlemmerliede/Spaarnwoude gewonnen en staat sindsdien te pronken in hun gemeentehuis. Maar…… het is een wisseltrofee, dus dit jaar mag Haarlemmerliede/Spaarnwoude de eer van de gemeente opnieuw verdedigen  en proberen de trofee wederom uit handen van gemeente Haarlemmermeer te houden. Biljartclub ’t KAB uit de Olm/Zwanenburg heeft inmiddels contact gehad met beide gemeenten over deze revanche en er werd onmiddellijk met groot enthousiasme gereageerd op de uitnodiging voor dit biljarttoernooi.

Zoals de agenda’s van de burgervaders er nu bijliggen, lijkt het er op dat 20 maart de strijd los gaat barsten. Ook dit jaar is biljartclub ’t KAB er weer trots op dit evenement te mogen organiseren!.  Nog even een geheugensteuntje:  “de Brug der Zuchten” is zo genoemd omdat er veel gezucht, gekreun en discussie in het verre verleden is geweest over de verdeling van de kosten van deze brugverbinding tussen Halfweg en Zwanenburg, maar die strijdbijl is allang begraven.  Biljartvereniging ’t KAB was recent ook al in de publiciteit omdat lokale tv-zender RTV-NH haar keuze op Zwanenburg had laten vallen om als onderwerp te dienen voor de tv-serie NH-Buurten. Met draaiende camera vielen zij de Olm binnen en na een kort interview met voorzitter Piet van Schaik bezochten zij de biljartzaal en werden er diverse opnamen gemaakt van de biljartende clubleden. Ook werd kort uitleg gegeven over diverse aspecten van de biljartsport, zelfs een simpele vraag waarom er blauw poeder op het eind van de keu moest worden gedaan kwam voorbij.

Een leuk stukje reclame voor één van de vele activiteiten die in de Olm plaatsvinden. Het ledental van ’t KAB zit inmiddels op 45 en er is nog plaats voor 5 dames en/of heren. Het filmpje is te vinden op: http://www.rtvnh.nl/gemist/tv/483/214175/dinsdag+03+februari+2015+-+15%3A01.

Co van Duijkeren