Burgemeester Schuurmans belde met echtpaar Van de Linde-Ohm

Felicitaties voor 70-jarig bruidspaar

Anja Maas

Badhoevedorp. Zondag 17 mei was het precies 70 jaar geleden dat het echtpaar Van de Linde-Ohm in het huwelijksbootje stapte. Een heel speciaal jubileum, dat vanzelfsprekend felicitaties verdient. Die waren er dan ook, onder andere van burgemeester Schuurmans. Graag was zij bij persoonlijk bij het echtpaar langs gekomen, maar in deze coronaperiode kon dat natuurlijk niet. Vandaar dat mevrouw Schuurmans het hield bij telefonische felicitaties en die waren zeker net zo gemeend.

Evert van de Linde, geboren op 21 maart 1922, trouwde, zoals hierboven al gezegd, op 17 mei 1950 met Petronella Judoca Ohm. Het huwelijk vond plaats in Amsterdam, want beiden waren daar geboren en getogen. Evert van de Linde had zijn roots in de Spaarndammerbuurt, Petronella Ohm was afkomstig uit de Indische buurt. Samen hebben ze vervolgens gewoond in Bos en Lommer en in Geuzenveld. Vier jaar geleden staken ze de Ringvaart over om te gaan wonen in de Schuilhoeve in Badhoevedorp. Daarna verhuisden ze naar Zorgcentrum De Meerwende.

Zowel bruidegom als bruid waren altijd heel sportief. Mevrouw Van de Linde zat op handbal bij Niloc, haar man heeft gevoetbald, geschaatst en gejudood. En samen waren ze dol op wandelen. Na hun pensioen vertrokken ze uit Nederland richting Frankrijk, waar ze domicilie kozen in de Dordogne. Daar woonden ze een groot deel van het jaar in een boerderijtje, dat ze samen met de familie hadden gekocht en volledig gerestaureerd.

De heer en mevrouw Van de Linde werden ouders van een zoon, grootouders van 2 kleinkinderen en overgrootouders van 3 achterkleinkinderen. De oudste twee achterkleinkinderen zijn 5 en 3 jaar, het jongste is pas 8 weken. Geboren in de coronatijd, en dat betekent dat ze het nog niet echt persoonlijk in de wereld hebben kunnen verwelkomen.

Westerpost hoopt, samen met hen, dat dit heel snel wel het geval zal kunnen zijn.

Van harte gefeliciteerd, mijnheer en mevrouw van de Linde met dit platina huwelijksjubileum!