Burgemeester Hoes feliciteert echtpaar Stange-Snijders

Bloemen voor diamanten bruidspaar

 

Zwanenburg – Dinsdag 25 september 2018: een heel speciale dag voor de heer en mevrouw Stange-Snijders. Waarom? Ze vierden hun 60-jarig huwelijk en burgemeester Onno Hoes kwam ze daarmee feliciteren. Uiteraard mét een prachtig boeket bloemen!

Onno Hoes bracht vorige week een speciaal ‘bruidsboeket’ naar het echtpaar Stange in Zwanenburg (foto: Peter Vreeswijk)

Onno Hoes kwam voor zijn felicitaties naar verzorgingstehuis Eigen Haard, waar het echtpaar weliswaar gezamenlijk woont, alleen niet meer ‘samen’. Mevrouw Stange werd enkele jaren geleden ziek en woont nu vanwege dementie in het verzorgingstehuis op de gesloten afdeling. Dat neemt niet weg, dat er vorige week dinsdagmiddag toch beslist een diamanten huwelijksjubileum te vieren was.

 

Hoe was het allemaal begonnen? Johannes Stange, geboren op 7 december 1932 te Haarlemmermeer, en Magdalena Elisabeth Snijders, geboren 3 september 1932, ook te Haarlemmermeer, ontmoetten elkaar in 1952. Ze waren aanwezig op een dansavond in Tivoli in Zwanenburg, de plaats waar ze hun hele leven hebben gewoond. De heer Stange werkte bij de CSM suikerfabriek. Hij begon daar als hulpje van de onderhoudsmonteur, maar werkte zich op tot werkmeester. In 1991 moest hij vanwege een bedrijfsongeval zijn loopbaan beëindigen. Mevrouw Stange werkte tot aan haar huwelijk bij Peter Snoek.

In hun gezin werd één dochter geboren, Linda. “Een van de mooiste momenten uit ons leven”, zo hebben ze dat altijd ervaren. Linda maakte haar ouders opa en oma van twee kleinkinderen. Inmiddels zijn de heer en mevrouw Stange ook overgrootouders, want zij hebben vier achterkleinkinderen. Dochter Linda vertelde ter gelegenheid van dit diamanten huwelijksfeest dat de liefde tussen haar ouders heel bijzonder is. Haar moeder had altijd gekookt en voor haar echtgenoot gezorgd, maar toen zij ziek werd kon ze dat niet meer. Haar man – hij was toen 80 jaar – heeft toen nog leren koken en de zorg voor zijn vrouw op zich genomen. Maar in december 2017 kon dat niet meer en moest mevrouw Stange worden opgenomen.

Dit diamanten huwelijk verdient felicitaties, niet alleen van de burgemeester, ook van Westerpost!