Burgemeester Hoes feliciteert ‘Amersterdamse’ Badhoevedorpers

Diamanten bruiloft voor echtpaar De Melker

Badhoevedorp. Een diamanten huwelijk: het is een prachtig jubileum dat lang niet voor iedereen is weggelegd. Het echtpaar De Melker-Erken bereikte deze mijlpaal wel. Op woensdag 12 december ontvingen zij burgemeester Onno Hoes, die hen kwam feliciteren met het feit dat ze 60 jarig geleden ‘ja’ tegen elkaar zeiden. Uiteraard zette Haarlemmermeers’ eerste burger het diamanten paar namens de gemeente feestelijk in de bloemetjes!

Burgemeester Onno Hoes op bezoek bij het diamanten bruidspaar de Melker (foto: Peter Vreeswijk)

Willem Cornelis De Melker werd, net zoals echtgenote Alberdina Jentina Erken, geboren in Amsterdam. Hij op 8 augustus 1935, zij in hetzelfde jaar, maar op 28 december. Hun eerste ontmoeting? Die vond plaats op een van de avondjes-uit in de Staatsliedenbuurt. Ze gingen daar graag heen, om te dansen of om een toneelvoorstelling te bekijken. En tijdens een van die avondjes schoot Amor raak.  Ze verloofden zich en in 1958 trouwden ze. En de rest, zo zeggen we dan meestal, is geschiedenis.

De heer De Melker werkte in de vijftiger jaren in een smederij, maar moest in militaire dienst. Daarna trad hij in dienst van het toenmalig Gemeente Energie Bedrijf. In 1963 kreeg hij een baan bij de politie (parket- en gemeentepolitie). Mevrouw De Melker werkte aanvankelijk in een confectieatelier en was na haar huwelijk – zoals dat hoorde in die tijd – ‘huisvrouw’.

Ze kregen twee zonen en zijn oma en opa van twee kleindochters, een tweeling.

Het diamanten bruidspaar is geboren en getogen in Amsterdam, maar kwam in 2006 de Ringvaart over om te gaan wonen in Badhoevedorp. Gevraagd naar speciale momenten uit hun huwelijksleven noemen zij allereerst de geboorte van hun kinderen. Maar extra speciaal was toch zeker wel de koninklijke onderscheiding, die de heer De Melker in 1993 kreeg opgespeld.