Burgemeester Heiliegers leest voor op basisschool Jong Geleerd

Het is weer Kinderboekenweek: van 3 oktober tot en met 14 oktober zetten scholen, boekenwinkels en bibliotheken het kinderboek in het zonnetje. Het thema van 2018 is ‘vriendschap’.

Tijdens de Kinderboekenweek wordt overal in het land op scholen en in bibliotheken voorgelezen. Burgemeester Pieter Heiliegers las op donderdag 4 oktober voor bij de bovenbouwklassen van basisschool ‘Jong Geleerd’ aan de Schoolstraat in Halfweg. Ruim 100 leerlingen luisterden aandachtig naar de voordracht van de burgemeester uit het boek “Joe Biljoen” van schrijver David Williams.

De Kinderboekenweek is sinds 1955 een jaarlijks terugkerende ‘week’ van tien dagen in september en oktober ter promotie van het (Nederlandse) kinderboek. Tijdens deze week wordt door scholen, bibliotheken en boekwinkels veel aandacht besteed aan het kinderboek. Zo wordt er onder andere voorgelezen, maar worden ook de gouden en zilveren griffels uitgereikt. Wie in deze week een kinderboek koopt, krijgt ook het Kinderboekenweekgeschenk.