Burgemeester en wethouder hijsen regenboogvlaggen op Coming Out Dag

Burgemeester Marianne Schuurmans en wethouder Marjolein Steffens-van de Water hesen op vrijdag 11 oktober 2019, Coming Out Dag, regenboogvlaggen in Hoofddorp, Halfweg en Nieuw-Vennep.

De bestuurders benadrukken hiermee het belang van de acceptatie van seksuele en gender diversiteit.

LHBTI’ers

“Het is belangrijk dat lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenders of interseksuelen (LHBTI’ers) openlijk voor hun seksuele voorkeur uit kunnen komen”, zegt burgemeester Schuurmans.

Wethouder Steffens: “De vrijheid om te zijn wie je bent, staat deze dag centraal. Iedereen mag dan ook zijn of haar eigen keuzes maken. Voor sommigen mensen is het een bevrijding om openlijk ‘uit de kast’ te komen. Anderen kiezen ervoor om het niet openlijk te doen om rekening te houden met familie, culturele tradities of religie. Belangrijk is dat iedereen voor zichzelf een manier vindt om zichzelf te kunnen zijn en te kunnen doen wat goed voelt.”

Vlaggen hijsen

Wethouder Steffens hees de regenboogvlag in Hoofddorp bij de ingang van het raadhuis,  burgemeester Schuurmans deed dat tegelijkertijd bij het servicepunt in Nieuw-Vennep  en daarna nog bij het servicepunt Halfweg.

Na afloop reikte de burgemeester nog petit-fourtjes uit aan het aanwezige personeel in het servicecentrum.