Brasserie de Serre heeft zelf gebrande koffie

Sinds kort brandt Brasserie de Serre aan het Osdorpplein 776, zijn eigen koffie. Niet dat ze voorheen geen lekkere koffie hadden, de koffie werd onder andere van Illy bonen gemaakt. Deze Illy bonen koffie is nog steeds verkrijgbaar, maar zij zochten toch nog naar iets extra’s om zich te onderscheiden, dus besloten zij zelf koffie te gaan branden.

 

Zelf koffie branden

tn_brasserie de serreDit doe je niet zo maar, daar is ten eerste een behoorlijke investering voor nodig, een echte professionele koffie brander, een behoorlijke voorraad bonen en natuurlijk de inventaris. Als je het doet moet je het wel professioneel doen. Daarom werden er diverse cursussen koffiebranden gevolgd om de kneepjes van het vak te leren. Wat komt er zoal bij kijken. Een aantal belangrijke factoren zijn:

constante temperatuur

Het is belangrijk dat tijdens het branden zo min mogelijk fluctuatie van de temperatuur plaatsvindt. Als er met een (goede) elektrische brander gewerkt wordt zal dit geminimaliseerd worden, de koffiebrander zorgt ervoor dat de temperatuur constant ca. 165 graden blijft.

Directe koeling

Als de koffie langzaamaan gekoeld wordt brandt de koffie nog door waardoor de koffie in principe te donker brand. Hiervoor is dus een speciale koeler nodig zodat het aroma optimaal behouden blijft.

Draaien / roeren

Bij de elektrische brander gaat dit vanzelf door lucht of door de axiale draai. De koffie mag niet op te hoge temperatuur gebrand worden en de bonen moeten continu geroerd.

U heeft een keuze uit diverse soorten koffie uit: Costa Rica, India, Brazil, Colombia, Mexico en Ethiopië. Aan u de keuze welke u het lekkerste vindt. Ook wordt er een blend gemaakt van 95% Arabica en 5% Robusta.

Wij hebben de verschillende soorten mogen proeven en werkelijk je proeft het verschil, heerlijk.

U kunt de koffie los komen kopen in de brasserie. Om u speciaal te laten proeven is er komende week een aantrekkelijke aanbieding. Bij aanschaf van 200 gram koffiebonen krijgt u 15% korting. Maar natuurlijk kunt u ook zo’n overheerlijk kopje koffie komen proeven, deze week krijgt u 10% korting op uw kopje koffie.

Brasserie de Serre is gevestigd aan het Osdorpplein 776. Bellen voor informatie kan ook: 020 6670613.