Brand Q-Beach

In de nacht van maandag op dinsdag is er rond drie uur ’s nachts brand ontstaan bij Q-Beach aan de Sloterweg 149 in Badhoevedorp. Dit restaurant opende afgelopen 16 november. Het is een pop-up horecagelegenheid op de plek waar vroeger het viaduct over de A9 stond.

De brand ontstond aan de achterkant van het gebouw. Door de aanwezige rookmelders werden de  de eigenaren Hartger en Ruben Pen gealarmeerd en waren snel aanwezig. Direct konden zij beginnen met de eerste bluswerkzaamheden. De brandweer, gelukkig dichtbij Q-Beach gevestigd was ook erg snel aanwezig. Hierdoor kon de brand snel geblust worden en bleef de schade beperkt.

Wij spraken nog even met Ruben Pen, die de hele nacht met een aantal mensen bezig is geweest om de boel weer zo snel mogelijk aan kant te krijgen. De achterkant is provisorisch gerepareerd, waardoor Q-Beach dinsdag rond 15.00 uur alweer open kon.

De politie voert op dit moment een onderzoek uit naar de oorzaak. Het is mogelijk dat de brand opzettelijk is aangestoken.