Braderie laat Badhoevedorp bruisen

Aanstaande zaterdag 24 mei

 

Anja Maas

Badhoevedorp. Even noteren, zaterdag 24 mei: dat is dit jaar de dag waarop Badhoevedorp  in het teken staat van de jaarlijkse Braderie. En die zorgt– als het weer meewerkt – voor een lekker zomers feestje, waarop voor jong en oud het nodige te beleven valt.

Vol variatie

“Wat zoal? Ik noem het  een evenement vol activiteit”, zegt Bonnie Wiegel van B.O.B. Promotions, die met zijn bedrijf tekent voor de organisatie. “We hebben zo’n 70 kramen. Allereerst die van de winkeliers – initiatiefnemers van de braderie- met heel veel niet te missen koopjes. Een aantal van hen zorgt bovendien voor leuke extraatjes, zoals bijvoorbeeld muziek. Daarnaast zijn er,  en dat maakt het allemaal extra aantrekkelijk,  kramen van buiten de Ringvaart. Bijvoorbeeld eentje waar je kunt proeven dat je aanstaande zaterdag voor de echte Franse crêpes niet verder hoeft dan Badhoevedorp! Ook staan er diverse creativiteitskramen, met allerlei handvaardigheid. En er worden veel bloemen en planten verkocht. Dit is maar zo maar even een greep, want het voert te ver om alles op te noemen. Wil je weten wat er precies speelt op 24 mei in Badhoevedorp? Dan zou ik zeggen: gewoon langs komen. We bieden een braderie-menu vol variatie.”

Sportief en informatie

Braderie Badhoevedorp

Braderie Badhoevedorp

De Braderie van Badhoevedorp –  het woord Jaarmarkt, zoals het evenement vroeger werd genoemd, is eigenlijk niet meer van toepassing – is ook dit keer weer een sportief en informatief evenement. Nu de omlegging van de A9 daadwerkelijk is gestart, hoort een infokraam namens de gemeente er aanstaande zaterdag helemaal bij. En ook de kraam van de Dorpsraad – zouden er weer Badhoevedropjes klaar staan? – is opnieuw present. Dansschool Ponne zet ook in 2014 in op bewegen en geeft op de hoek van de Sloterweg en de Zeemanlaan gedurende de  hele dag demonstraties. Scouting Leeghwater is actief aanwezig en de jeugd mag zich uitleven op springkussens en zwaaien in een zweefmolen. En, ook een extra vermelding waard, voor de deur van  Design21 is er een kleine vrijmarkt. Dus, je zolder opruimen en je wilt van je spulletjes af? Maak ze te gelde tijdens de braderie!

“Nog even wat info en tijden”, zegt Bonnie Wiegel. “De braderie loopt van 10.00 tot 17.00 uur. Er wordt gebruikt gemaakt van het vaste braderietraject op het rondom het Lorentzplein, langs de Sloterweg en langs de Pa Verkuyllaan.  Om makkelijk van het ene deel naar het andere te komen rijdt er een treintje. En – niet vergeten –  op het terrein langs de Sloterweg kan er vanaf vrijdag 23, mei om 16.00 uur niet meer geparkeerd worden. Dit in verband met de voorbereidingen!”

Braderie Badhoevedorp

Braderie Badhoevedorp

Nog interesse om in te schrijven? Contactpersoon: Bonnie Wiegel, www.b-o-b.nl

 

[codepeople-post-map]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.