BP Zwart en Taxi Jappie leveren concrete bijdrage aan een schoner milieu door te kiezen voor schoonste brandstof

Amsterdam, 15 december 2015 – Op verzoek van Taxi Jappie werd vorige week de 100% Groengas-pomp van OrangeGas in bedrijf genomen bij BP Zwart. Dankzij dit gezamenlijke initiatief kan taxi-ondernemer Jappie zijn taxi’s in de regio Haarlem en Haarlemmermeer voor de volle 100% laten rijden op de schoonste en goedkoopste brandstof van dit moment. Het BP-tankstation aan de Ookmeerweg in Amsterdam voegt deze nieuwe service toe aan de bestaande, traditionele brandstoffen. OrangeGas investeerde totaal al ruim € 13 miljoen in Groengas-tankstations en is met 63 locaties marktleider in Nederland.

bp zwart gasJochen van der Voort van BP Zwart vertelt over de totstandkoming van het Groengas-tankstation: “Wij willen graag full service aanbieden op ons station. Naast een ruime shop, een wasserette en een wasstraat, geldt dat natuurlijk ook voor ons aanbod in brandstoffen. Eerst overwogen we een snellaadpaal, maar op verzoek van Taxi Jappie en andere klanten hebben we voor Groengas van OrangeGas gekozen. Groengas is breed inzetbaar en levert een directe verbetering van de luchtkwaliteit. De samenwerking met OrangeGas verliep soepel. We zijn blij met de toevoeging van 100% Groengas op ons station.”

Taxi Jappie rijdt al sinds 2010 met Groengas-voertuigen. De taxi-ondernemer verzorgt verschillende soorten van vervoer in de regio Haarlem en Haarlemmermeer. Dit betreft onder andere vervoer van ouderen en gehandicapten waarbij in de aanbesteding het rijden op CNG een harde eis was.  “We rijden met 11 voertuigen op Groengas. Ook  Schiphol-vervoer rijden we deels op Groengas met 2 Volkswagen Transporters. Wij zijn heel tevreden over het rijden op Groengas; naast de concrete milieuwinst besparen we ook nog eens fors op onze brandstofkosten,“ aldus Jan Sweijen van Taxi Jappie. Sweijen benaderde BP Zwart met de vraag een Groengas-tankstation te openen op het station. “Er zijn meerdere CNG-aanbieders in Nederland maar we hebben specifiek OrangeGas aangegeven. OrangeGas levert als enige 100% Groengas. Daarnaast is OrangeGas heel servicegericht, de communicatie is prettig en transparant en de kwaliteit van de stations is goed.”

Tank Positive

OrangeGas is het geesteskind van zwagers Marcel Borger en Pelle Schlichting. In 2008 begonnen ze met de verwezenlijking van hun gezamenlijke droom: een wezenlijke bijdrage leveren aan de duurzame mobiliteit in Nederland, en wel door het bouwen van tankstations met uitsluitend alternatieve brandstoffen. Vanwege de brede inzetbaarheid is Groengas de eerste jaren het speerpunt. OrangeGas levert als enige in Nederland 100% Groengas. Marcel Borger, directeur OrangeGas: “Er zit toekomst in duurzaam rijden. Het aanbod van auto’s die op alternatieve brandstoffen rijden wordt steeds groter. En duurzaam rijden wordt steeds voordeliger. We gaan tankstations openen waar alleen maar duurzame brandstoffen worden aangeboden: 100% Groengas, elektrische snelladers op basis van groene stroom, CO2 voor milieuvriendelijk koelen en in de toekomst ook waterstof en LBG. OrangeGas staat voor positieve energie. Dat willen we meegeven, letterlijk en figuurlijk. Tanken bij OrangeGas is positieve energie tanken. Tank positive: zo gaan we samen op weg naar een Happy Planet.”