BP Zwart en GC Ookmeer gaan samen voor het achtste Osdorp Open

Voor het achtste achtereenvolgende jaar wordt in Osdorp een open golftoernooi georganiseerd. De enige Osdorpse golfclub is gevestigd op sportpark Ookmeer, het sportpark waaraan de vereniging niet alleen haar naam verbonden heeft, maar waar de vereniging ook de beschikking heeft over een qualified negen holes golfbaan, een eigen clubhuis en uitgebreide oefenfaciliteiten.

Bedrijfsleider Ysbrand  Munnik

Bedrijfsleider Ysbrand Munnik

BP Zwart is het grote benzinestation, dat je bijna kunt beschouwen als de Poort van Osdorp. Je moet BP Zwart passeren als je vanaf de snelweg A9 Amsterdam komt binnenrijden. Het ‘Welkom’ dat met grote letters op de groene reclamekleuren van het benzinestation prijkt, is dan ook een welkom aan de polder van Ookmeer. Het is dan ook bijna logisch dat deze twee elkaar hebben gevonden in de organisatie van een meerdaags golfevenement. Golfers van buiten Osdorp die ook wel eens gebruik willen maken van de golffaciliteiten die Osdorp te bieden heeft, hebben immers te maken met het feit dat ze een auto nodig hebben om zo’n golfbaan te ontdekken omdat je ook je golftas en golftrolley wilt meenemen.

Dochter Clara Zwart, getrouwd met Henk Bijlsma, zorgde ervoor dat de Witte pompen verhuisden en werden omgedoopt tot het prachtige benzinestation BP Zwart aan de Ookmeerweg 501. Sinds kort wordt het bedrijf voortgezet door Jochen van der Voort .

Bij het twintigjarig bestaan van de golfclub werd het eerste Osdorp Open gespeeld, en nu anno 2014, zal al weer de achtste editie worden afgewerkt. Ben jij ook zo’n enthousiaste golfer, en heb je inmiddels je slagen zo ver onder controle dat je ook in wedstrijdverband kunt aantreden, dan is het Osdorp Open een geweldige kans om je golfkwaliteiten te meten met anderen. Winnaar van het toernooi zal de beste golfer zijn, en dat betekent dat degene met de minste slagen zich Koning(in) van Ookmeer zal mogen noemen. Naar alle waarschijnlijkheid zal die prijs zijn weggelegd voor een golfer met een wat lagere handicap, maar daarvoor hoeft de wat minder ervaren golfer zich niet te laten tegenhouden. Door de inschrijfkosten op slechts vijftien euro te houden, kan iedere golfer hieraan meedoen. Voor die vijftien euro voldoe je aan de startgelden, zijn je greenfees gratis, en je ontvangt ook nog eens een leuke ‘goody bag’. Doel is de inschrijflijst van maximaal honderdvier deelnemers vol te krijgen, waarbij je persoonlijke doel bijvoorbeeld de tweeënvijftigste plaats wordt. Waarom juist die tweeënvijftigste plaats? Op vrijdag 18 juli komen alle deelnemers de baan in, starttijd om 10 uur of 16 uur. Behoor je tot de beste tweeënvijftig, dan speel je op zondag 20 juli om 11 uur de A-finale.. Weet je je niet in die eerste categorie te plaatsen, dan mag je altijd nog op zaterdag 19 juli om 11 uur in de B-finale spelen.

Ben je nog een echte beginneling, en is het grote Osdorp Open nog net even te hoog voor je gegrepen, dan is het aardig om te weten dat het Osdorp Open ook een ‘Mini Open’ kent. Om mee te doen aan dit mini golftoernooi is er voor jou als (betrekkelijke) nieuweling in de golfsport op de zaterdag 19 juli van 13-15 uur eerst een kennismakingsles van Golfschool Vasco Tilon, waarna je op zondag 20 juli om 11 uur je eigen finale speelt op de ‘Shortgolfbaan’, waarover de golfclub de laatste jaren beschikt. Nieuwsgierig? Informatie en of inschrijven kan via osdorpopen@gmail.com

Zie ook de website: www.golfclubookmeer.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.