Bouw starterswoningen Centrum Nieuw-West begonnen

Starters woning nieuw west

De bouw van het appartementencomplex “The FIZZ Don Bosco” aan de Don Boscostraat in Centrum Nieuw-West is gestart. Vastgoedontwikkelaar IC Netherlands realiseert hier in samenwerking met Smit’s Bouwbedrijf en de gemeente Amsterdam 429 betaalbare huurwoningen. Young professionals tussen de 20 en 35 jaar oud zijn de belangrijkste doelgroep. Zij kunnen nu moeilijk een aantrekkelijke woning vinden in Amsterdam.

De vernieuwing van het Osdorpplein en omgeving is volop gaande. De start van de bouw van “The FIZZ Don Bosco” is een nieuwe fase in het project. Stap voor stap transformeert het gebied naar een levendig stadscentrum. Het complex “The FIZZ Don Bosco“ aan de nieuwe gracht ligt naast een gezellig winkelcentrum én aan het stadsmeer van Amsterdam: de Sloterplas. Hier kun je sporten en recreëren in het groen, een museum bezoeken of ontspannen in één van de horecagelegenheden. Echt een plek om te genieten.

 

Betaalbaar voor de starter

De appartementen in “The FIZZ Don Bosco” zijn gericht op een jonge, urbane doelgroep. De millennial die liever betaalt voor gebruik dan voor eigendom en graag flexibel is. Met een huurprijs tussen de 650,- en 1050,- per maand voor een appartement blijft wonen in Amsterdam ook bereikbaar voor de leraar, verpleegkundige en politieagent. Bijzonder is dat het complex wordt gemanaged door “The FIZZ” middels een co-living concept. Dit betekent dat er veel gezamenlijke ruimtes en voorzieningen in het pand aanwezig zijn. Denk aan een grote keuken om samen te koken en ruimtes voor horeca en sport.

 

Startsein

De start van de bouwwerkzaamheden wordt op dinsdag 15 mei feestelijk ingeluid door vertegenwoordigers van IC Netherlands, The FIZZ, Smit’s Bouwbedrijf en de gemeente Amsterdam. Aan bestuurscommissievoorzitter van Nieuw-West Achmed Baâdoud de eer om de symbolische handeling uit te voeren.

 

Vernieuwing Centrum Nieuw-West

Centrum Nieuw-West, oftewel het Osdorpplein en omgeving, wordt de komende jaren grootschalig vernieuwd tot levendig stadscentrum met meer woningen, winkels, horeca en voorzieningen. Ook wordt het openbaar vervoer verbeterd en uitgebreid.