Bouw 745 woningen en 6500 m2 detailhandel Centrum Nieuw-West een feit

Amsterdam  Nieuw-West – Vorige week dinsdag was een grote dag in de vernieuwing van Centrum Nieuw-West (Osdorpplein en omgeving, in Amsterdam Nieuw-West). De Gemeente Amsterdam heeft twee realisatieovereenkomsten getekend voor de bouw van in totaal 745 woningen, 6500 m2 detailhandel en horeca, én het stadsloket. De vernieuwing van het gebied neemt steeds concretere vormen aan.

Middensegment huur jonge professionals De eerste overeenkomst werd getekend met MRP Development B.V. (MRPD) en International Campus (IC). Zij gaan aan de Don Boscostraat 420 woningen voor young professionals en 2800 m2 detailhandel bouwen. Op het Osdorpplein gaat MRPD het pand van café de Fly Inn herontwikkelen en uitbreiden met in totaal 36 woningen en 600 m2 detailhandel en horeca. Daarnaast ontwikkelt MRPD het stadsloket op het huidige parkeerterrein achter de ANWB-winkel. Daar kunnen bewoners straks hun burgerzaken regelen. MRPD en IC verwachten de ontwikkeling van de drie projecten medio 2017 te starten.

siteBouw-woningen-osdorpplein289 nieuwe woningen in SuHa-buurt Woningstichting Eigen Haard gaat in totaal 245 woningen ontwikkelen aan de Van Suchtelen van de Haarestraat. Daarvoor ondertekenden de Gemeente Amsterdam en Woningstichting Eigen Haard vandaag de realisatieovereenkomst. Het programma bestaat uit verschillende woningtypes. Variërend van gezinswoningen tot appartementen in de sociale huur, vrije sector huur en koop. De bouw start naar verwachting in mei 2017. Ook gaan Eigen Haard en Stadgenoot aan het Hoekenespad, naast het nieuwbouwblok ‘Kade Osdorp’, een vergelijkbaar blok ontwikkelen met 30 gezinswoningen, huur en koop en 14 sociale huurappartementen. De bouw start naar verwachting eind dit jaar.

Kloppende hart van Nieuw-West Baâdoud is trots: “Stap voor stap transformeert Centrum Nieuw-West naar een levendig stadscentrum met nieuwe woningen, meer winkels en meer voorzieningen. Dit gebied komt steeds meer op de kaart te staan. Zo hebben we onlangs de Zuidwestoever van de Sloterplas omgetoverd tot dé ideale verblijfsplek voor de zomer. Ook is hier vorige week het grootste freerunningpark van Nederland geopend.” In 2016 volgen nog meer belangrijke mijlpalen. De Shoperade, de markthal op het Osdorpplein, wordt vernieuwd en uitgebreid met een foodcourt. De oplevering van de markthal is gepland voor deze zomer. Tevens opent het Citiez Hotel met 24/7 koffiebar en lounge deze zomer haar deuren.