BOOT weer van start in Nieuw-West

Op donderdag 13 september starten de spreekuren weer bij BOOT Nieuw-West.

Inwoners van Amsterdam Nieuw-West kunnen bij BOOT Nieuw-West geheel kosteloos terecht voor advies en ondersteuning bij juridische, maatschappelijke en/of financiële vragen. Het spreekuur is wekelijks te bezoeken op donderdag van 13.00 tot 17.00 uur op BOOT Nieuw-West, Bernard Loderstraat 39/41.

Studenten van de Hogeschool van Amsterdam zitten klaar om vragen van bewoners te beantwoorden over bijvoorbeeld werk of wonen en bieden hulp bij het aanvragen en wijzigen van regelingen. Bewoners kunnen verder terecht met de volgende onderwerpen en vragen:

  • Brieven, formulieren en belasting(aangifte)
  • Zorgtoeslag, huurtoeslag en zorgverzekering
  • Juridische vragen, bijvoorbeeld het opstellen van bezwaarschriften
  • Aanvragen van betalingsregelingen
  • Hulp bij het op orde krijgen van de administratie
  • Informatie over buurtactiviteiten en cursussen

De studenten bieden deze hulp in het kader van hun studie en staan onder toezicht van expertdocenten. Daarnaast werken de studenten nauw samen met andere instanties in Amsterdam en Amsterdam Nieuw-West in het bijzonder.

 

De Jeugd & Educatie programma’s van BOOT zullen vanaf 15 oktober weer van start gaan. Voor De Keukentafel kunnen kinderen worden aangemeld uit Osdorp, Slotermeer en Geuzenveld. Voor De Bonusklas (voorheen Schoolwerkondersteuning) kunnen kinderen worden aangemeld uit Slotermeer en Geuzenveld. Kinderen van groep 3 tot en met 6 kunnen voor één van beide programma’s aangemeld worden via bootnieuwwest@hva.nl of door te bellen met 020-4113261.

 

BOOT (Buurtwinkel voor Onderwijs, Onderzoek en Talentontwikkeling) is onderdeel van de Hogeschool van Amsterdam en is een kenniswinkel waarin studenten hun kennis inzetten ten behoeve van bewoners in Nieuw-West

 

Meer weten over BOOT?

Mail, bel of kom een keer langs

BOOT Nieuw-West, Bernard Loderstraat 39/41 in Slotermeer, T: 020-4113261, E: bootnieuwwest@hva.nl, W: www.hva.nl/boot.