Bookstore Day 2017

Een hele zaterdag feest bij Boekhandel Jaspers

Wereldwijd wordt op zaterdag 29 april Bookstore Day gevierd, de dag van de onafhankelijke boekhandel. In Nederland doen er voor het eerst dit jaar zo’n 150 onafhankelijke boekhandels mee. Ook bij Boekhandel Jaspers zal het een hele bijzondere dag worden. Sjoerd Agterhof verheugt zich er op om met de klanten een dag lang de boekhandel te vieren. Als plaats van ontmoeting, inspiratie en beleving. Twee Nederlandse topauteurs die de onafhankelijke boekhandel een warm hart toedragen bezoeken de boekhandel. Van 12:00 tot 13:00 uur is Karin Amatmoekrim te gast bij Boekhandel Jaspers om haar boeken te signeren en lezers te ontmoeten. Haar bekendste boek Het gym, over haar gymnasiumtijd in Haarlem is nu maar tien euro. Haar nieuwe boek Tenzij de vader is opnieuw een heel erg indrukwekkend boek over haar bijzondere relatie met haar vader. Ook Kees van Beijnum bezoekt Boekhandel Jaspers om voor te lezen uit zijn nieuwste boek Het mooie seizoen. En natuurlijk zal hij ook signeren. Het mooie seizoen speelt zich af in onder andere Osdorp, Nieuw-Sloten en de Nieuwe Meer.

Voor Bookstore Day worden diverse unieke uitgaven in beperkte oplages gemaakt. Het zijn er teveel om te noemen, maar bijvoorbeeld de dichtbundel Van oorlog en liefde van Ilja Leonard Pfeiffer, een eenmalige verzameling van de twee oven boeken van Yvette van Boven voor de prijs van 1 deel, het eerste boek van Hendrik Groen eenmalig gebonden voor de prijs van de paperback, de eerste twee delen van de mateloos populaire kinderboekenreeks De waanzinnige boomhut samen in 1 band voor de prijs van 1 deel.

Ook zijn er verschillende gesigneerde boeken verkrijgbaar in zeer beperkte aantallen. Bijvoorbeeld De greppel van Herman Koch, het nieuwe boek van Bert Wagendorp Masser Brock, Gedichten van de broer van Roos van Tim Hofman, De bekeerlinge van Stefan Hertmans en Maanmysterie van Paul van Loon.

En Bookstore Day is natuurlijk niet compleet zonder heel veel aantrekkelijke dagdeals en happy hours! Boekhandel Jaspers heeft 4 happy hours. Van 9.00 tot 11.00 uur krijgt u 20% korting op Lonely Planet reisgidsen, van 11.00 tot 13.00 op Engelse pockets, van 13.00 tot 15.00 op de leesbrillen en van 15.00 tot 17.00 20% korting op de kleine editie van Rijks – Masters of the Golden Age. Dagdeals zijn er bijvoorbeeld met Amsterdam van Russell Shorto, in zeer luxe editie van € 79,99 voor € 12,50. En Juliana van Jolande Withuis van € 39,99 voor € 20,- en het nieuwe boek van A.F.Th. van der Heijden, Kwaadschiks voor € 15,- in plaats van € 29,99. Het unieke fotoboek Before they pass away van Jimmy Nelson tot slot is een dag lang geen € 49,90 maar € 34,90 (in de kleine editie).

Boekhandel Jaspers, Sloterweg 95, Badhoevedorp. Telefoon 020 659 3382. http://www.boekhandeljaspers.nl/