“Bokkenloop” 2018

Traditioneel vond op zondag 14 januari, de tweede zondag van januari de “Bokkenloop” plaats, georganiseerd door Wielervereniging H.S.C. de Bataaf. Om 12.00 uur vond de start plaats van de 5,7 kilometer. Deze werd gelopen op het terrein zelf. Om 13.00 uur werd het startschot gelost voor de 10,8 km . Een dertigtal deelnemers stond aan de start. Voor deze afstand was een parcours uitgezet buiten de wielerbaan, t.w. via Boesingheliede, Kromme Spieringweg, Bottelierpad en uiteindelijk via de Venenweg weer naar de wielerbaan.

foto Peter Vreeswijk

Om 13.05 en om 13.06 vond de start plaats van de resp. 2,5 en 1,2 km voor de jeugd van 9 t/m 11 en 4 t/m 8 jaar.

Uitslag: 4 tot 8 jaar meisjes Kim Barntzen, jongens Timo Limonard, 9 tot 11 jaar meisjes Isa Berendse, jongens Lars van de Bos, 5 km dames Marijke Piets, 5 km heren Oscar Smit, 10 km dames Nadine Duursma en 10 km heren Theo Woldberg. Volgens jaar hoopt de organisatie op een grotere opkomst.

Het is inmiddels al 35 jaar dat de “Bokkenloop” plaats vindt. Ooit begonnen vanuit café het Zwaantje/Vermeulen op de Zwanenburgerdijk ( nu eetcafé het Zwaantje), maar sinds twintig jaar  georganiseerd door H.S.C. de Bataaf. Waarom de naam Bokkenloop? Het schijnt dat een oud inwoner van Zwanenburg in het verleden met een bok op geregelde tijden over de dijk liep. In balorigheid is deze naam voor de hardloopwedstrijd in het verleden geroepen.

 

Mocht u paar een gezellige uurtjes hebben gehad vandaag en denkt u nu: ik zou wel mee willen helpen met de organisatie van de “Bokkenloop”? Graag! We kunnen altijd nog wel een paar handjes erbij gebruiken.