Boekhandel Jaspers viert 1000ste Hendrik Groen

In juni is het 4 jaar geleden dat het eerste dagboek van Hendrik Groen verscheen. Deze toen nog onbekende naam groeide door enthousiaste lezers uit tot een enorme hit. Vanaf de tweede druk staat er in het boek een mooie aanbeveling van Sjoerd van Boekhandel Jaspers.  Inmiddels zijn er van dit boek 44 drukken verschenen, is het boek in meer dan vijfendertig landen uitgebracht, heeft het de NS-publieksprijs gewonnen, is er een toneelstuk en een zeer succesvolle televisieserie van gemaakt.

Komende week, dinsdag 5 juni, verschijnt de langverwachte roman van Hendrik Groen. Hendrik Groen kondigde in zijn laatste dagboek al aan dat hij aan een roman ging werken. En dat heeft hij gedaan! Al op de eerste pagina, zelfs in de eerste zin van het boek, proef je de kenmerkende stijl van Hendrik Groen; ‘‘Ik zit in het wc-papier’ Dat is het flauwe antwoord dat ik al drieëntwintig jaar geef als iemand vraagt wat ik doe voor de kost.’’ Om het nieuwe boek te vieren èn omdat deze week het 1000ste dagboek van Hendrik Groen bij Jaspers wordt verkocht, trakteert de boekhandel woensdagochtend op koffie met cake. En dat heeft alles te maken met het verhaal van het nieuwe boek. Het boek gaat over Arthur Ophof. Arthur had zich het leven toch anders voorgesteld. In plaats van spectaculaire reizen te maken naar verre landen, staat hij vier keer in de week in de file van Purmerend naar Breukelen én in de file van Breukelen naar Purmerend. Groots en meeslepend kun je zijn uitgebluste, kinderloze huwelijk en zijn autovrije hofje voor de deur niet noemen. En hij wordt vijftig, dus de tijd begint te dringen. De vrijdagmiddagen met zijn drie vrienden zijn nog het enige hoogtepunt in de week. Maar als zijn werkgever hem ‘helaas’ moet ontslaan en hij er een mooie ontslagvergoeding uit weet te slepen, openen zich onverwachte perspectieven op een geheel nieuw leven…

Nog een leuke verrassing voor de fans van Hendrik Groen, wie het boek voor 5 juni reserveert bij Boekhandel Jaspers, krijgt (zolang de voorraad strekt) een echte Hendrik Groen tas cadeau. Reserveren kan via mail boekhandel.jaspers@planet.nl of in de boekhandel.

  2 comments for “Boekhandel Jaspers viert 1000ste Hendrik Groen

Comments are closed.