Boekhandel Jaspers in actie voor KiKa

Klassieker van Jacques Vries voor maar 2 euro

Dit jaar wordt voor de tweede keer de actie Geef mij maar een boek gehouden. Een actie van alle stenen boekhandels in Nederland. Voor maar 2 euro kunnen kinderen bij hun boekhandel een klassieker uit de jeugdliteratuur kopen. Dit jaar is Achtste-groepers huilen niet van Jacques Vriens aan de beurt. Heeft Boekhandel Jaspers het actieboek verleden jaar cadeau gegeven aan alle kinderen uit groep acht in Badhoevedorp, dit jaar kiezen we ervoor om de opbrengst van de actie geheel te doneren aan KiKa. KiKa heeft als doel fondsen te werven voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn en strijd, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd.

De activiteiten van KiKa sluiten direct aan bij de inhoud van het boek. In de groep van juf Ina is vaak gedoe, vooral over voetbal. Gelukkig is zij erg goed in het bedenken van originele oplossingen. Maar als haar leerling Akkie leukemie blijkt te hebben, kan ook juf Ina niets meer verzinnen. Heel groep acht leeft mee. Gelukkig kan Akkie het niet laten om zich ook vanuit het ziekenhuis overal mee te bemoeien. Of het nou gaat om het kamp, het schoolvoetbaltoernooi, of het plan om de juf aan een nieuwe man te helpen. Het boek werd bekroond door de Nederlandse kinderjury, is verfilmd en er werden al meer dan 160.000 stuk van verkocht!

Achtste-groepers huilen niet is vanaf vrijdagmiddag te koop bij Boekhandel Jaspers voor maar 2 euro. Voor het boek geldt: op is op, dus zorg dat je het te pakken krijgt. Er staat ook een collectebus voor KiKa, dus meer doneren mag natuurlijk ook!