Boek over Badhoevedorp groot succes

Een maand geleden werd het eerste exemplaar van het boek Rond de Sloterbrug gepresenteerd. Vorige week verkocht Boekhandel Jaspers in Badhoevedorp al het tweehonderdste exemplaar. Boeken over de lokale geschiedenis doen het altijd erg goed.

Mensen lezen volgens Sjoerd Agterhof van Boekhandel Jaspers graag over de geschiedenis van hun eigen omgeving. En dat levert weer nieuwe gesprekstof op, want van de ene herinnering kom je bij iets anders. Dat was ook wel duidelijk toen de auteurs van Rond de Sloterburg begin december hun boek kwamen signeren in de boekhandel. Allerlei mensen kwamen langs om herinneringen te delen met elkaar en met de auteurs. Het was daardoor heel gezellig. Rond de Sloterbrug is geschreven door Kees Schelling, Paul Kroes en Jan en Kees Loogman.

Alle vier groeiden ze op in de polders rond de Sloterbrug. Voor het boek voerden ze gesprekken met tal van bewoners. In dit boek vertellen ze de verhalen van de na-oorlogse jaren. Ze werken nu aan een vervolg waarin de jaren 70 centraal staan. Schrijvers en boekhandel hadden verwacht dat het boek aan zou slaan, maar dat het zo’n groot succes zou worden had niemand voorzien. Opvallend is ook dat veel mensen die niet zijn opgegroeid in Badhoevedorp of omgeving het boek ook willen lezen om iets meer over de geschiedenis van het dorp te weten te komen.