Blij dat ik Glij evenement in Speeltuin Zwanenburg

Zondagmiddag vond, onder een stralend zonnetje,  het Blij dat ik Glij evenement plaats. De teams die o.a. meededen waren Don Bosco, VOS handbal dames, Christofoor Basketbal, Scouting Rijnland,  Kinderboerderij Knuffelweide, V.V. Zwanenburg en de speeltuin Zwanenburg.
Don Bosco
Vos Handbal
Christofoor Basketbal
Scouting Rijnland
Kinderboerderij Knuffelweide
Voetbalvereniging Zwanenburg
Speeltuin Zwanenburg
De teams streden  eerst op de buikschuifbaan  daarna met elkaar een stevig potje touwtrekken en vervolgens de finale om plek 1, 2 en 3 op de Grote bal. Het spel op de grote bal was er een van pure behendigheid, vastklampen en vooral  teamwork om te zorgen dat degene die op de bal zat er niet afrolde.

foto Peter Vreeswijk

De jury  bestond uit een verrassingstrio bestaande uit brandweerman Hans van Zurk, invaller Sven Hoogendam en juryvoorzitter en rekenwonder Rob Koster. De meest ludieke deelnemers waren die van de Kinderboerderij Knuffelweide die in boeren overalls en kruiwagen kwamen aanzetten. De verenigingen die meededen konden  flinke geldprijzen  voor de clubkas winnen die beschikbaar gesteld waren door de Stichting Voor de Buurt en een bijdrage van de Rabobank.

Dit evenement gaat jaarlijks herhaald worden aldus Jeannette Koolmoes van de organisatie en we gaan ervan uit dat er dan veel meer verenigingen uit Zwanenburg en Halfweg zullen meedoen. De voorbereidingstijd was een beetje aan de korte kant, maar desondanks was het een zeer geslaagd evenement. Uiteindelijk ging Don Bosco met de 1e prijs er vandoor en een mooie wisselbokaal, gevolgd door VOS Handbal dames als 2e en Christofoor Basketbal als 3e.

Met dank wederom aan alle vrijwilligers en de sponsors die dit weer hebben mogelijk gemaakt!