Black Cat Theatre: Theater voor peuters en kleuters opent in Amsterdam

Vanaf 23 februari is Black Cat Theatre (Schakelstraat 2 Amsterdam-West) iedere woensdag, zaterdag en zondag geopend voor peuters, kleuters en hun ouders/verzorgers. De theaterzaal is klaar om in gebruik te nemen en er wordt nu hard gewerkt aan de foyer met speelruimte.

Black Cat Theatre, is in 2011 opgericht in Warschau (Polen) en produceert voorstellingen voor kinderen vanaf 8 maanden tot en met 5 jaar. Agnieszka Czekierda (actrice en oprichter en artistiek leider van Black Cat Theatre) raakte 8 jaar geleden gegrepen door de wereld van de allerkleinsten en besloot vanaf toen speciaal theater te gaan maken voor de peuters en kleuters, en met succes. De afgelopen 8 jaar zijn er meer dan 6000 voorstellingen gespeeld, die bezocht zijn door meer dan 300.000 kinderen en hun ouders/verzorgers. In aanvulling op die drie locaties in Warschau is Black Cat Theatre Amsterdam (Schakelstraat 2 Amsterdam-West) vanaf 23 februari een feit.

Wat we doen

Het dagelijks leven, vormt de inspiratie voor de diverse multidisciplinaire voorstellingen waarin (live) muziek altijd een belangrijke rol speelt. Door middel van beelden, muziek, licht, ritme, dans, beweging, sfeer, gebaren en mime wordt een beroep gedaan op de verbeeldingskracht van het publiek. Met onze voorstellingen laten we de kinderen de allermooiste wereld zien die er bestaat: die van hun eigen verbeelding. De voorstellingen duren ongeveer 30 minuten en daarna wordt het publiek uitgenodigd op het toneel, om samen met de acteur(s)/muzikant te spelen, te dansen, te praten, te voelen en te luisteren. In de toekomst organiseren we ook workshops.

Een korte toelichting op de eerste drie voorstellingen

Voor de introductie van Black Cat Theatre in Nederland worden er eerst een drietal bestaande voorstellingen gerepeteerd en gepresenteerd door het Nederlandse ensemble. Daarna worden er nieuwe voorstellingen gemaakt onder regie van Agnieszka Czekierda.

DE REGENBOOG (1 t/m 4 jaar): Een uitnodiging om te spelen met water en kleuren. Luister naar de geluiden en objecten en hoe ze met elkaar praten en hun verhalen vertellen…Deze bijna woordeloze voorstelling bestaat uit beelden, muziek, ritme en gebaren. Ervaar de schoonheid en wordt uitgenodigd in een land van gevoeligheid. Maak deel uit van een nieuwe realiteit, een andere dan de dagelijkse.

Concept, regie en decor: Agnieszka Czekierda, Spel: Agnieszka Czekierda

Za 23 febr. 10:00 en 12:00 uur

Zo 24 febr. 16:00 uur

Woe 27 febr. 10:30 uur

VIER SEIZOENEN (1 t/m 5 jaar): Een poëtische voorstelling over buitengewone en magische dingen die zich in de natuur afspelen, tijdens de seizoenen. Dans, beelden en live muziek, vormen voor de peuters een introductie tot het ritme van de natuur, hoe ze veranderd, hoeveel kleuren en schaduwen ze heeft en hoe mooi ze kan zijn.

Concept en regie: Agnieszka Czekierda, Spel: Anne Katic, Muziek: Laura Lotti

Za 24 febr. 10.00 en 12.00 uur

AHOI (1 t/m 5 jaar): Ga je mee naar zee? We bouwen een schip of een boot, hijsen de zeilen en maken een verre reis met onbekende bestemming. Blaast de wind ons de goede kant op? Laten we nieuwe landen ontdekken en het zoute water van de golven voelen. Misschien ontdekken we onderweg grappige wezens; vissen, zeepaardjes, kwallen of krabben. Ga met ons mee naar zee! Concept en regie: Agnieszka Czekierda, Spel: Wouter van Oord en Michael de Roos

Za 23 febr. 16.00 uur

Voor reserveringen en tickets: www.blackcattheatre.nl