Bij Auto 24 Uurs Service bewust hogere prijs APK

Sebastiaan Visser durft strijd aan met zijn tarief

Osdorp, Hij beseft zich terdege dat hij met zijn APK-prijs vragen opwekt. “Marketingtechnisch zal het niet verantwoord zijn, maar uiteindelijk zal blijken dat wij het winnen.”

Dat is de stellige overtuiging van Sebastiaan Visser die met zijn bedrijf Auto 24 Uurs Service aan de Osdorperweg 705 zijn klanten bewust wil maken van kwaliteit. “In feite iedere autobezitter!”

De familie Visser ademt als het ware auto’s. Van jongs af aan weet ook Sebastiaan niet beter of hij vertoeft tussen de gemotoriseerde vierwielers. Aan de Osdorperweg staat binnen de vakgarage, de APK-beurt hoog op het prioriteitenlijstje. “Stunten met die keuring zie je tegenwoordig overal. Het is het gekende middel om mensen binnen te krijgen. Als je alleen de keuring rekent kun je aan het eind van de dag weinig omzet noteren. Daarom zien de mensen op hun factuur soms de meest onverwachte zaken verschijnen. “Daar doen wij niet aan mee. Geen stuntprijzen, schimmige voorwaarden of onverwachte kosten.”

Zijn opa en zijn vader wezen hem al op heel jonge leeftijd nooit iets op een factuur te zetten wat er niet hoort. Daarom weet hij, nu hij ruim twintig jaar in de branche zit waar hij over praat. “Je moet eerlijk zijn. Daarom rekenen wij  € 48,50 voor benzine auto’s en € 65,00 voor diesel auto’s voor een APK-keuring. De mensen weten wat wij doen en wat het hen gaat kosten.”

 Voorbeeld volgen

Het verschil met zijn collegae schuilt in het feit dat er aan de Osdorpweg 705 alleen gediplomeerde medewerkers werkzaam zijn. “Bij ons zal je, zoals bij dealerbedrijven vaak wel gebruikelijk is, geen stagiaires zien sleutelen aan je auto. Onze monteurs worden jaarlijks bijgeschoold. Dat is onze troef.”

Het duur aanbieden van de APK-keuring lijkt niet logisch. Toch is Visser er van overtuigd dat alle garages dat voorbeeld zouden moeten volgen. “Besef met z’n allen dat iedereen op zijn portemonnee wil en moet letten. Daar wil ik aan toevoegen dat je dan moet zorgen dat zoiets ook goed gaat gebeuren. Daarom die prijs met degelijke onderbouwing.”

Auto 24 Uur Service, Osdorperweg 705, Amsterdam. Telefoon 020-2357809. www.auto24uurservice.nl