Bezoek gratis de Bovenwoning van Café ’t Mandje tijdens Pride 🗓 🗺

Amsterdam Nieuw-West
Café ’t Mandje Map

Bezoek op de eerste zondag van Pride Amsterdam (29 juli) gratis de Bovenwoning van Café ’t Mandje en loop mee naar het Homomonument!

Op zondag 29 juli 2018 vindt tussen 13.00 en 17.00 uur de tweede zomeropenstelling van Open Monumentendag Amsterdam plaats. De woning van de legendarische Bet van Beeren, boven Café ’t Mandje, opent haar deuren voor het publiek. Vanaf De Bazel, waar de tentoonstelling Aids in Amsterdam is te zien, lopen we naar het Homomonument, dat sinds maart is uitgeroepen tot gemeentelijk monument. Wandel mee langs de roze hoogtepunten van Amsterdam, en ontdek een heel andere kant van de stad!

 De bovenwoning van Café ’t Mandje is een excentrieke verzameling van het leven van de legendarische uitbater Bet van Beeren, die een van de eerste ruimtes creëerde waar homoseksualiteit openlijk gevierd kan worden. Reden genoeg om haar bijzondere leven tijdens Pride Amsterdam in het zonnetje te zetten, door de bovenwoning voor het publiek open te stellen.

 

Daarnaast lopen we nog langs verschillende plekken door de stad die te maken hebben met dit LHBT+-verleden, eindigend op het Homomonument op de Westermarkt, dat dit jaar ook is uitgeroepen tot gemeentelijk monument.

 

Tijden: 13:30 en 15:00 uur

Startpunt: De Bazel, Vijzelstraat 32

Eindpunt: Homomonument, Westermarkt

 

Zowel de Bovenwoning van Café ’t Mandje als de wandeling zijn gratis en zonder reservering te bezoeken.

 

Open Monumentendag Amsterdam

Amsterdams? Tijdens Open Monumentendag Amsterdam (op 8 & 9 september) staat deze vraag centraal. We bekijken  de stad door een Europese bril en ontmoeten haar inwoners, die vanuit hun land van herkomst een stukje Europa de stad binnenbrachten. Tijdens deze editie van Open Monumentendag Amsterdam zal blijken dat het juist het niet-Amsterdamse is, wat Amsterdam zo typisch maakt. Bezoek tientallen monumenten, wande of fiets mee en sluit aan bij het avondprogramma. Zoals elk jaar is er weer een speciaal programma voor de jonge monumentenliefhebbers.