Bezem voor winkeliers Badhoevedorp

Dinsdag ochtend kregen de winkeliers uit het winkelgebied Lorentzplein, Sloterweg en Pa Verkuyllaan in Badhoevedorp een bezem overhandigd namens het Keurmerk Veilig Ondernemen. De bezem staat als symbool om mee te helpen met het schoonhouden van de eigen straat. De bezems zijn gesponsord door het Hoofdbedrijfsschap detailhandel de initiatief nemer van Keurmerk Veilig Ondernemen.

Waarom een bezem?

Schoon is namelijk een van de kenmerken van het Keurmerk Veilig Ondernemen. De kernpunten van het keurmerk zijn:  schoon, heel, veilig, waarbij “heel” staat voor de algemene conditie van het winkelcentrum, het meubilair en de bestrating moeten in goede staat zijn. Winkelgebieden die in aanmerking willen komen voor KVO- certificatie moeten een aantal structurele maatregelen op het gebied van veiligheid treffen. Samenwerking tussen verschillende organisaties staat hierbij centraal. Het gaat hier om maatregelen zoals inbraak-, overval- en brandbeveiliging.

Winkeliers kunnen het niet alleen. Politie, brandweer en gemeente ook niet. Bij het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) is samenwerking het sleutelwoord. Alle lokale partijen doen actief mee en verbinden zich aan afspraken om de veiligheid van een winkelgebied te vergroten voor de lange termijn. Op basis van een ondernemersenquête en een schouw wordt de huidige situatie vastgesteld en een plan van aanpak gedefinieerd. Als deze stappen zijn afgerond wordt het certificaat ‘Basis Samenwerken’ aangevraagd. Elke twee jaar vindt een evaluatie en hercertificering plaats.

Voor de bezoeker van het winkelcentrum Badhoevedorp betekent het winkelen in een prettig en veilig winkelcentrum. Voor de winkelier betekent het een veilige en prettige werkomgeving.

 

Mieke van schoenmakerij van Houten aan de Sloterweg 93 in Badhoevedorp ontving als eerste een bezem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.