Bewust omgaan met voeding is goed voor lichaam en geest

Caroline Dorst

Caroline Dorst

Overgewicht is slecht voor je gezondheid, dat weten we allemaal. Maar is dat ook echt zo? Want er bestaan ook te zware mensen die oud worden en nooit klachten krijgen.

‘Dat is waar’, zegt Caroline Dorst van Dieet je Fit. ‘ Er komen bij mij in de praktijk regelmatig cliënten met veel overgewicht die geen klachten hebben maar willen afvallen omdat hun gewicht op termijn wel eens slecht voor hun gezondheid kan zijn. Het is eigenlijk net als roken, verstokte rokers die zonder probleem 90 worden, maar toch is roken ongezond. Het zit hem in de genen, die bepalen uiteindelijk of iemand wel of niet vatbaar is voor bepaalde aandoeningen. Zo heb je bijvoorbeeld hele slanke mensen die toch diabetes of hoge bloeddruk hebben, het probleem is dat je van te voren gewoon nooit weet hoe jou lichaam reageert op alle uitdagingen waaraan je het bloot stelt.

Daarnaast zijn er ook veel mensen die niet in de gaten hebben dat hun overgewicht of eetpatroon erg veel invloed heeft op hoe zij zich voelen. Dan vertellen ze mij dat ze vaak moe zijn, slecht slapen, concentratieproblemen hebben, klachten die allemaal te maken kunnen hebben met een verkeerd eetpatroon.

Het traject dat ik dan ook altijd met mijn cliënten aanga is enerzijds gewichtsverlies, zorgen dat hun gewicht weer comfortabel wordt, anderzijds het aanleren van ander eetgedrag. Want je kunt bij mij heel snel en zonder hongergevoel afvallen maar alleen door het veranderen van je eetgedrag kun je op lange termijn je nieuwe gewicht behouden. Ik leer mijn cliënten bijvoorbeeld dat een van de grootste boosdoeners suiker is. Suiker is bijna net zo erg als roken, het kan verslavend zijn. Veel mensen denken dat ze vrijwel geen suiker gebruiken, maar alleen al aan bijna alle voorverpakte voedingsmiddel zijn suikers toegevoegd. En zodra je suikers tot je neemt vraagt het lichaam alleen nog maar naar meer. Zo ontstaat de vicieuze cirkel, met als gevolg klachten waarvan je helemaal niet verwacht dat ze met je eetpatroon te maken hebben. Kortom, het verminderen van overgewicht en daarna bewust omgaan met voeding is op lange termijn altijd beter voor lijf en leden.’

Wilt u ook iets doen aan uw overgewicht? Bij Dieet je Fit krijgt u tijdens een intake gesprek uitleg over hoe een eiwitdieet werkt, de voor- en nadelen ervan en er wordt een uitgebreide gewichtsscan gemaakt van onder andere uw percentage vet, spiermassa, vocht etc. Daarna krijgt u een advies over uw gezonde gewicht en wordt in samenspraak een afvalplan gemaakt. Caroline Dorst hecht veel waarde aan persoonlijke begeleiding en een dieetplan dat past binnen uw levenswijze. ‘ Gemak dient de mens, en daar probeer ik zoveel mogelijk rekening mee te houden, met als doel een optimaal resultaat.’ Kijk voor meer informatie op www.dieetjefit.nl of maak meteen een afspraak via nummer 06-46158180.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.