Betaalbare kunst: ‘Goedkoop is geen duurkoop’

Expositie bij Galerie Kunst 2001 geopend

Zes van de acht exposanten, v.l.n.r. Lidia Verschoor (klein schilderwerk en rubberen sieraden), Huub Holthuizen (objecten), Sabine Sloots (glass fusion), Teun van Veen (kleine bronzen), Lia van Vugt (tekeningen, etsen, keramiek, objecten) en Toos van Dishoeck (tassen) waren aanwezig bij de opening. Tineke Vrijs (RVS sieraden) en Peter van Horssen (keramiek fantasieën) waren helaas verhinderd.

Badhoevedorp – Betaalbare kunst bij Galerie Kunst 2001 is geen ‘goedkope’ kunst. Het zijn kunstwerken van een hoog niveau maar voor een laag prijsje, speciaal voor de feestdagen. Ingrid Henkemans, de voorzitter van de Galerie verwoordde het zo: ‘Goedkoop is bij ons geen duurkoop’. Acht kunstenaars in verschillende disciplines exposeren tot en met zondag 15 december 2019 in het Dorpshuis in Badhoevedorp. Deze expositie ‘Betaalbare Kunst’ werd op zondag 24 november onder grote belangstelling geopend en met veel enthousiasme begroet. Galerie Kunst 2001 is geopend van vrijdag tot en met zondag van 13.00 uur tot 16.00 uur. De toegang is gratis.

Het is al jaren traditie dat Galerie Kunst 2001 rond de feestdagen een expositie organiseert van betaalbare kunst en daarom krijgen kunstenaars die daarvoor worden uitgenodigd de opdracht om met hun verkoopprijs binnen een bepaald bedrag te blijven. 200 euro is de bovengrens maar er zijn ook kunstwerken die slechts 10 euro kosten. En de rest beweegt zich daar een beetje tussen. Zo wordt tevens voldaan aan een van de doelstellingen van de Galerie van om mensen dichter bij de kunst te brengen en die laagdrempeliger te maken. De belangstelling voor de tentoonstelling was enorm. De vele bezoekers (er stonden soms ‘files’ voor de kunstwerken en om een gesprekje te kunnen hebben met de exposanten) kwamen ogen te kort.

De expositie is zeer gevarieerd door de verschillende disciplines en materialen en bijzonder aantrekkelijk en toegankelijk. De tentoonstellingsinrichters moesten de tentoonstelling na vrijdag, de eerste dag dat de expositie te zien was, al aanpassen omdat er die dag vier bronzen werden verkocht. Ook op zondag gingen er direct veel kunstwerken de deur uit wellicht ook doordat zes aanwezige kunstenaars een persoonlijke toelichting op het werk gaven. Dat is ook een kenmerk van deze speciale expositie: dat de kunst direct meegenomen kan worden, na betaling uiteraard. Gelukkig hebben de deelnemende kunstenaars meestal wel nog iets in depot om de vitrines weer op te vullen.

Een deel van de verkoopprijs komt ten goede aan het werk van Galerie Kunst 2001. De Galerie kan ook nog wel wat geld gebruiken, vertelde Ingrid Henkemans en daarom deed ze nog eens een beroep op de aanwezigen om vriend van de Galerie te worden, ook al voor zo’n klein prijsje. Er werd een mooie wervende flyer uitgedeeld om die vriendelijke doch dringende oproep te ondersteunen.

Meer informatie over de expositie, de kunstenaars en Galerie Kunst 2001 en over vriend of vrijwilliger worden is te vinden op de website: www.galeriekunst2001.nl