Bestuurder Erik Bobeldijk in gesprek met bewoners over Westtangent

De komst van de buslijn Westtangent leeft erg bij bewoners in Nieuw-West, met name in de wijk Nieuw-Sloten. Meer dan 500 mensen hebben gebruik gemaakt van de mogelijkheid een inspraakreactie te geven. Dit was reden voor Erik Bobeldijk, lid van het dagelijks bestuur van de bestuurscommissie Nieuw-West, om ook persoonlijk poolshoogte te gaan nemen in de wijk.

siteWesttangentHij sprak op vrijdag 12 februari met een aantal bewoners uit Nieuw-Sloten over hun bezwaren rond de Westtangent. Samen met de bewoners en ambtenaren van het project liep hij langs een aantal knelpunten die in de inspraakreacties zijn aangegeven. Voorbeeld is de Anderlechtlaan, waar volgens bewoners een gevaarlijke oversteeksituatie gaat ontstaan als de bus over de middenberm gaat rijden. Bobeldijk: “Ik ben onder de indruk van de betrokkenheid van bewoners; het is belangrijk dat serieus wordt gekeken naar alle knelpunten die bewoners aangeven en de mogelijke oplossingen die zij zien.”

De Westtangent wordt een buslijn tussen Amsterdam Sloterdijk, Slotermeer, Osdorp, Nieuw Sloten en Schiphol Plaza. De buslijn gaat rijden volgens de standaard van Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV). Dat betekent een verbetering in reisduur, frequentie, betrouwbaarheid, gemak en aansluiting op openbaar vervoerlijnen binnen en buiten Nieuw West. De Westtangent komt in de plaats van de huidige buslijn 69.

Op dit moment worden de ruim 500 inspraakreacties verwerkt in een Nota van Beantwoording. Hierin staat ook beschreven welke suggesties of verbeteringen worden meegenomen in de plannen. De bewoners zullen hier naar verwachting na de zomer over worden geïnformeerd.

Kijk voor meer informatie op www.amsterdam.nl/verkeersprojecten en klik op Westtangent

  1 comment for “Bestuurder Erik Bobeldijk in gesprek met bewoners over Westtangent

Comments are closed.