Behoud van erfgoed: de Aireywoningen | Van Eesterengesprek #52

Ga aanstaande donderdagavond in gesprek met architect Ron Baltussen en architectuurhistoricus Jeroen Schilt over het behoud van modern erfgoed. Met in de hoofdrol de notoire Aireywoningen aan de Vlugtlaan en de aanstaande renovatie daarvan.

eesterengesprek-aireywoningensiteDe huidige renovatie van de Aireywoningen langs de Burgemeester de Vlugtlaan in Amsterdam Nieuw-West had anders uitgepakt wanneer een groep buurtbewoners hiervoor niet in de bres was gesprongen. Is het behoud van deze woningbouwklassieker een uiting van een veranderende kijk op erfgoed? Een blik die uitgaat van de kwaliteiten van het bestaande, meer gericht op aanpassing en verbetering dan op vervanging en vernieuwing? Het 52e Van Eesterengesprek staat in het teken van de Aireywoningen en het behoud van modern erfgoed.

Kwetsbare wederopbouwarchitectuur

Met dit Van Eesterengesprek schenkt het museum aandacht aan een markant maar ook kwetsbaar project binnen de wederopbouwarchitectuur. Deze en andere Aireywoningen zijn beeldbepalend in de Westelijke Tuinsteden en daarbuiten. Onlangs is de Sloterhof, een vergelijkbaar complex in Nieuw-West uitgeroepen tot rijksmonument. Lijkt hiermee een herwaardering van architectuur uit de wederopbouwperiode bevestigd?

Aanmelden & tickets

Voor het reserveren van een toegangskaartje klik je naar http://vaneesterenmuseum.nl/tickets/ 

Datum: donderdag 22 september 2016

Tijd: 20:00 uur

Locatie: Burgemeester De Vlugtlaan 125

Kosten: € 5,00 incl. drankje

Korting: € 3,00 met CJP/Stadspas/65+