BBQ proeverij bij van de Raa

Aanstaande vrijdag 7 juli tussen 12 en 17 uur is er een barbecue proeverij bij slagerij Arie van de Raa aan de Pa Verkuyllaan 45. Diverse soorten vlees zullen op de barbecue bereid worden, zodat u kunt zien wat de juiste methode voor verschillende soorten vlees is. Als het vlees bereid is kunt u ook proeven hoe de smaak is.

Chef slager Paul van der Wal, die dagelijks in de winkel aan de Pa Verkuyllaan te vinden is, krijgt vaak vragen over wat nu de beste manier van bereiden is van verschillende soorten vlees. Barbecueën is de laatste jaren zo veranderd en de mogelijkheden zijn enorm. Ten eerste al de diverse soorten van barbecues, zo heb je barbecues voor gas, houtskool en vooral de laatste jaren in opkomst is de zogenaamde kamado barbecue. Elke barbecue heeft zijn speciale karakteristieke smaak en het hangt van je eigen smaak af wat je het lekkerste vindt. Het makkelijkst is natuurlijk de gasbarbecue, waar je lekker snel op kunt grillen, zonder lang de hoeven wachten voordat deze op temperatuur is.

Maar ook het assortiment vlees, naast de worstjes en karbonaadjes die we al heel lang kennen en natuurlijk ook heel lekker kunnen zijn, zijn er tegenwoordig de grotere stukken vlees die erg lekker op de barbecue zijn. Dit is onder anderen bijvoorbeeld, ribroast, bavet of picanha. Soorten die voorheen niet zo bekend waren, maar waar ze bij slagerij Arie van de Raa steeds meer vraag naar krijgen.

Paul, chef slager, wil eens iets extra’s doen voor “zijn” klanten, daarom laat hij voor deze dag speciaal een kok komen die gespecialiseerd is in barbecue. Op professionele wijze laat hij de bereidingswijze van diverse soorten vlees zien en geeft daarbij ook de nodige tips hoe er voor te zorgen dat je niet de fout in gaat, maar dat het vlees op de meest lekker manier bereid wordt. Natuurlijk kunt u deze dag direct de verschillende soorten vlees kopen, daarbij krijgt u dan lekkere sausjes en een aantal mooie recepten.

Slagerij Arie van de Raa heeft altijd een groot assortiment kwalitatief barbecuevlees in de winkel, maar mocht u nou toch iets heel speciaals willen dan kan dat altijd voor u besteld worden.

Kom vrijdag gezellig even proeven, u bent van harte welkom.

Slagerij Arie van de Raa, Pa Verkuyllaan 45, Badhoevedorp