Bastiaan Toussaint uit Badhoevedorp naar Clubheldendag in de Kuip

Marcel de Raat uit Hoensbroek verkozen tot dé Clubheld van Nederland

Badhoevedorp, 10 april 2014 – Bastiaan Toussaint was gisteren aanwezig tijdens de grote Clubheldendag in de Kuip in Rotterdam. De Clubheld van S.B.H.C. Xenios was één van de in totaal 282 genomineerde Clubhelden uit heel Nederland. Marcel de Raat werd uiteindelijk verkozen tot dé Clubheld van Nederland. De Grote Clubactie en hoofdsponsor Opel organiseerden deze speciale VIP-dag om dé Clubhelden in Nederland in het zonnetje te zetten.

Alle clubhelden van Nederland bijeen tijdens de Clubheldendag in de Kuip

Alle clubhelden van Nederland bijeen tijdens de Clubheldendag in de Kuip

Clubhelden, we kunnen niet zonder ze. Vrijwel alle werkzaamheden binnen clubs, verenigingen en stichtingen in Badhoevedorp en omgeving worden uitgevoerd door vrijwilligers. In alle gevallen geldt dat ze onmisbaar zijn voor de club. Nederland telt  inmiddels meer dan drie miljoen vrijwilligers/clubhelden. De Grote Clubactie en Opel gingen op zoek naar díe mensen die nooit te lui of te moe zijn en altijd gedreven. De clubs in Badhoevedorp konden via www.clubhelden.nl hun clubheld nomineren. Nationale clubheld Marcel de Raat wint een jaar lang rijden in de spiksplinternieuwe Opel Cascada en kreeg tijdens de Clubheldendag de sleutels overhandigd.

Tijdens de Clubheldendag kregen alle aanwezige vrijwilligers ook een rondleiding in de Kuip en mochten zij hun vragen voorleggen aan Ronald Koeman, in een speciale vraag-antwoordsessie.

Over de grote Clubactie
De Grote Clubactie heeft in de afgelopen 40 jaar ruim 240.000 clubs geholpen met bijna 230 miljoen euro. De Grote Clubactie werd in 1972 bedacht door Pierre Claessens, chef-redacteur bij het toenmalige Nieuwsblad van het Zuiden. Tijdens de eerste Grote Clubactie werden er 55.000 loten in Tilburg verkocht. Deze eerste geldopbrengst werd onder politie-escorte naar de bank gebracht. Het unieke van de Grote Clubactie is dat 80% direct naar de clubkas gaat; de resterende 20% wordt besteed aan onder meer prijzen en organisatiekosten. In 1977 brak de Grote Clubactie landelijk door in heel Nederland. Nu worden er circa 3 miljoen loten per jaar verkocht. Aan de Grote Clubactie nemen elk jaar ruim 6.000 clubs deel. Vanaf 1 mei aanstaande kunnen verenigingen zich weer inschrijven voor de actie van 2014.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.