Basisschool de Mijlpaal 20 jaar!

Afgelopen week was het zover, basisschool de Mijlpaal bestaat al 20 jaar in Nieuw Sloten! Na het grote feest 10 jaar geleden, is er opnieuw een Mijlpaal voor de Mijlpaal!

Op 18 juni 1992, werd de eerste (mijl) paal in de grond geslagen. Kort daarna, op 24 augustus opende de school haar deuren voor de eerste 106 leerlingen.

Nu 20 jaar later, wederom een jubileum voor de Mijlpaal.

Dat werd uitgebreid gevierd rondom het thema ‘Hallo Wereld’! Tevens het thema van de aankomende kinderboekenweek. De kinderen genoten allereerst van de voorstelling ‘Ikke en het grote niets’, het toneelstuk ging over een meisje die de “wereld” voor het eerst ging verkennen.

Op vrijdag de 21e waren alle leerlingen, leerkrachten, ouders en buurtbewoners bij elkaar in het Kasterleepark en gingen er rond 10 uur onder leiding van de directeur Ad Schuffelen ruim 600 ballonnen de lucht in. Waar in de wereld zullen de kaartjes terug gevonden worden? Daarna was het tijd voor het maken van de flashmob met ondersteuning van het dansteam van Kinderen voor Kinderen en dansten en zongen de leerlingen samen het lied ‘Hallo Wereld’. Met maar liefst 625 kinderen is een flashmob in elkaar geflimd en zal worden uitgezonden op 13 oktober bij Zep! Bent u nu al nieuwsgierig? Neem een kijkje op de website van de Mijlpaal, daar staat al een leuk filmpje op, gemaakt door een ouder. De week is afgesloten met een heerlijke koek en limonade. Het was een feestelijke, gezellige week! Op naar de 25 jaar….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.