Barnhoorn Vermeer makelaars Klaverbladtoernooi is van start gegaan

34ste editie telt ruim 600 partijen

Bij Tennisvereniging Badhoevedorp is afgelopen zaterdag 7 juli, de 34ste editie van het Barnhoorn Vermeer makelaars Klaverbladtoernooi van start gegaan. Het open tennistoernooi is al jaren zeer populair bij tennissers in de regio van Badhoevedorp en omstreken en staat garant voor een week van toptennis en gezelligheid. Traditiegetrouw kiest de evenementencommissie jaarlijks voor een thema dat aan het Klaverbladtoernooi is gekoppeld. Dit jaar staat alles in het teken van ‘Great Britain’, De finaledag van Wimbledon is net achter de rug, nu zijn het de Olympische Spelen die binnenkort starten.

De eerste wedstrijden zijn afgelopen zaterdagochtend van start gegaan. Onder een stralende zon zijn op de 1e speeldag al bijna 100 partijen gespeeld. Guus ten Kate van de wedstrijdleiding was verheugd dat er op zaterdag al zoveel partijen gespeeld konden worden: “veel deelnemers spelen in het zogenaamde voorweekend nog halve finales en finales op andere toernooien. We zijn blij dat we op dag 1 van het toernooi weinig afzeggingen hebben gehad, dat geeft weer ruimte gedurende de rest van de week. Je weet in ons land nooit wat het weer gaat doen. Als het te hard regent moeten we uitwijken naar De Wildenhorst. We zijn blij dat we een hele goede samenwerking met De Wildenhorst hebben ook al blijft het jammer voor zowel spelers, publiek en organisatie als we naar binnen moeten vanwege slecht weer.” En deze uitspraak bleek op zondag van toepassing met een dag vol regenbuien. “We hebben flink moeten schuiven met de aanvangstijden en de wedstrijden voornamelijk binnen moeten afwerken. Gelukkig werd het aan het einde van de dag droog dus konden we alsnog het programma vervolgen op ons park”.

Wimbledon Day
De officiële opening van het toernooi is traditiegetrouw op de zondag, tijdens de sponsorborrel.  Genodigden, die allen in ‘Wimbledon White’ gekleed waren, konden aan het einde van de dag alsnog op het terras genieten van hapjes en drankjes. Geheel in de stijl van Wimbledon werden aardbeien met slagroom, scones, sandwiches en prosecco geserveerd. Toernooidirecteur Lars Hendriks sprak het publiek toe en bedankte alle aanwezigen voor hun aandeel in de organisatie van het toernooi.
“De TVB heeft al vele jaren een behoorlijk aantal trouwe sponsors en vrijwilligers die wij op deze manier graag willen bedanken voor hun toewijding. Zonder de sponsors en vrijwilligers  is het voor ons niet mogelijk om zo’n hoogkwalitatief toernooi neer te zetten”, aldus Lars Hendriks.

‘Great Britain’
Ook dit jaar is het Klaverbladtoernooi zeker de moeite waard om te bezoeken! Het park is prachtig versierd met Engelse vlaggen, grote doeken met prints van Engelse bouwwerken zoals de Tower Bridge en Buckingham Palace. Bekende Engelse personen zoals Robbie Williams en Mr. Bean mogen daar natuurlijk niet in ontbreken en het clubhuis is omgetoverd tot een echte Engelse pub.

Op zaterdag 14 juli zal de relaxte sfeer van Notting Hill voelbaar zijn. Deze dag heeft het thema ‘Notting Hill High Tea’. De romantiek van de beroemde film ‘Notting Hill’ zal geëvenaard worden door o.a. een 2e hands bookmarket. De geldelijke opbrengst wordt gedoneerd aan Zorgboerderij De Badhoeve. De boeken die niet verkocht worden gaan naar het Dierenopvangcentrum Amsterdam in Osdorp. Zij verkopen 2e hands boeken om van de opbrengsten de dieren die bij hen in de opvang zitten te kunnen verzorgen totdat zij een nieuw thuis hebben gevonden. Hiervoor zijn natuurlijk boeken nodig. Men kan de boeken die nog in goede staat zijn en thuis niet meer worden gelezen doneren om deze goede doelen te ondersteunen. De boeken kunnen worden ingeleverd in het clubhuis van de TVB. Op www.klaverbladtoernooi.nl staat  alle wedstrijdinformatie, de speelschema’s en wordt dagelijks  al het overige nieuws tijdens het toernooi gepubliceerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.