Barbecueën in parken Nieuw-West blijft mogelijk

Het stadsdeel Nieuw-West vindt het belangrijk dat bezoekers van de parken in Nieuw-West bij mooi weer in de parken kunnen vertoeven en barbecueën. Parken zijn voor veel bewoners een fijne uitvalbasis om te ontspannen en sociale contacten te onderhouden. Daarom blijft Nieuw-West het barbecueën faciliteren. Enkel op de plekken waar vorig jaar  veel overlast is ervaren, bijvoorbeeld rookoverlast, zijn nu verbodsgebieden aangewezen. Tot 7 mei konden bewoners reageren op het voorstel voor de verbodsgebieden. Na de inspraakperiode is er één verandering doorgevoerd: in het Piet Wiedijkpark wordt het overal verboden om te barbecueën. Dit omdat het Piet Wiedijkpark een klein park is dat grenst aan woningen. Hierdoor is de kans dat omwonenden rookoverlast ervaren groot. Daarnaast is het Sloterpark vlakbij en daar kunnen bewoners in een groot gedeelte van dat park nog genieten van een zomerse barbecue avond met vrienden of familie.

Uitvoering 

Komende weken worden er in alle parken borden geplaatst zodat het voor bezoekers duidelijk is waar men wel en niet kan barbecueën. De locatie van de borden wordt per park bekeken. Vanaf het moment dat de borden geplaatst zijn geldt de nieuwe regelgeving met de verbodsgebieden.

 

Onderbouwingbesluit

Het barbecueplan is tot stand gekomen nadat er in kaart is gebracht waar met name afgelopen zomer overlast is ervaren. Dit heeft ook te maken met het feit dat het drukker is geworden in de parken. Afgelopen zomer hebben de gebiedsteams veelvuldig gesproken met  bewoners, bezoekers en andere betrokkenen. Op basis van deze bevindingen is nu dit eerste plan gemaakt. Dagelijks bestuurder Erik Bobeldijk: ‘het is belangrijk dat bewoners prettig kunnen recreëren in de parken en dat de overlast beperkt blijft. Daarbij ook de oproep aan de parkgasten om hun eigen spullen op te ruimen zodat iedereen kan recreëren  in een schoon en veilig park’.